Cannelloni umpluți sunt o rețetă clasică a bucătăriei italiene, venită de pe meleagurile însorite ale Siciliei
Rețete tradiționale
Bucătăria internațională: Italia
Grad de dificultate: Mediu
Porții: 4
Timp de realizare: 45 de minute
Ingrediente:
250g cannelloni
500g carne tocată (amestec porc si vita)
o ceapă uscata mică
două cepe verzi,
doua fire de usturoi verde
un ardei gras mic
un morcov mare
cateva seminte de coriandru
chimen si ienibahar pisate
sare și piper
250ml roșii pasate
Preparare:
Se taie ceapa uscată cubulețe și se călește în câteva linguri de ulei de măsline, se pune morcovul dat pe răzătoarea mare și ardeiul cubulețe. Toate ingredientele se călesc puțin și apoi se adaugă carnea, condimentele, ceapa și usturoiul verde tăiate rondele.
Pastele cannelloni (ca niște tuburi) se umplu cu carne. Așteptați un pic să se răcească amestecul de carne. Canneloni, astfel umpluți, se pun într-o tavă unsă cu unt.
Deasupra se pun roșiile pasate și puțin pătrunjel tocat. Se acoperă tava cu staniol și se dă la cuptor pentru 35 de minute. Cu 5 minute înainte de a le scoate, se pune deasupra cașcaval răzuit. După ce au fost scoase din cuptor se pune busuioc, iar pentru plating în farfurie, se pune pecorino ras și iaurt pe margine.
Poftă bună!