[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Caricatura lui Constantin Pavel – a III-a din cele 4000 prezentate la un concurs în China

top-banner

Caricaturistul Constantin Pavel  a obţinut locul al III-lea la „2015 Tenth International Environmental Cartoon Contest”, care -sa desfășurat în China, relatează  ziaruldevrancea.ro

constantin pavelGraficieni din peste 40 de ţări au trimis peste 4.000 caricaturi, iar vrânceanul nostru a reuşit performanţa de a obţine premiul al III-lea.

Organizatorii, între care se află şi ziarul China Daily, dar şi Ministerul Protecţiei Mediului din această ţară, au acordat, pe lângă primele trei locuri, şi 50 de premii de excelenţă, semn că lucrările au fost de mare calitate. Rezultaltul competiţiei a fost anunţat chiar de Anul Nou.

Chiar dacă a organizat un concurs dedicat protecţiei mediului, China are mari probleme cu poluarea. De altfel, într-un desen intitulat „Deșertificare”, Constantin Pavel atrage atenţia asupra rezervelor de apă ale planetei, care nu sunt inepuizabile, din păcate, aşa cum se crede, mai spun jurnaliștii de la Ziarul de Vrancea.

Pentru Constantin Pavel anul 2016 a început bine. Ca o dovadă că arta grafică este în continuare apreciată în lume, caricaturistul a vândut zilele trecute opt lucrări unui colecţionar din Germania. „Este colecţionar de artă şi mi-a propus să continui colaborarea  cu el”, ne-a dezvăluit Constantin Pavel, care şi-a lansat anul trecut, în premieră, şi o carte pentru copii. (Silvia Vrînceanu)