[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Carla Fotea, vrânceanca din echipa câștigătoare a Marelelui Premiu al Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary din Cehia

La doar 25 de ani, Carla Fotea, fostă elevă a Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani intră în istoria cinematografiei românești, fiind manager de producție în cadrul primului film românesc care câștigă Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary din Cehia. Este vorba despre cel mai recent lungmetraj în regia lui Radu Jude,  „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, care va rula în cinematografele românești începând cu 28 septembrie. 

Aflat la a 53-a ediție, Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary și-a anunțat câștigătorii pe 7 iulie și oficial, este prima dată când un film românesc câștigă trofeul „Globul de Cristal”, în valoare de 25.000 de dolari. Considerat inainte de 1989 cel mai important festival pentru peliculele realizate în țările socialiste, Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary s-a desfășurat în perioada 29 iunie-7 iulie și este în prezent cel mai vizibil festival de film din Europa Centrală și de Est.

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, un semnal de alarmă inteligent

Cel mai recent film al lui Radu Jude a fost de asemenea

continuare pe ziaruldevrancea.ro

Lasă un răspuns