[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cărți în italiană pentru copiii din Răcoasa (Vrancea)

O acțiune pornită la ideea avocatului italian Giancarlo Germani (Roma) este organizată și pusă în practică de vrânceanca Doina Mustățea de mai bine de doi ani de zile: cărți în limba italiană pentru copiii care s-au întors acasă din Italia.

Deși românii au plecat cu milioanele iar în Italia locuiesc și muncesc peste 1.200.000, există și un fenomen migrator invers, în care unele familii se reîntorc acasă. Iar aceste familii au copii care au învățat în limba lui Dante simt nevoia lecturilor în italiană.

Ideea unor mini biblioteci în limba italiană a venit avocatului Giancarlo Germani (cunoscut în comunitatea românească din Roma) iar Doina Mustățea, una dintre cele mai active românce în ajutorarea celor din țară, a pus-o în aplicare. Astfel, a început să strângă cărți pe care, cu ajutorul unor transportatori voluntari, le trimite școlilor din țară unde se manifestă dorința de a le avea. În județul Vrancea, Doina a trimis mai multor școli de-a lungul timpului.

De data aceasta a venit rândul Școlii din Răcoasa care și-a manifestat interesul. Duminică, 10 februarie, Carabulea Nelu unul dintre transportatorii vrânceni cei mai vechi pe ruta Italia-România, a încărcat cutiile cu aproape 200 de cărți donate de  Rozalia Zamfir şi Mihailov-chiriac Ionut ce vor ajunge în comuna vrânceană. Tot acum au fost trimise și haine și încălțăminte copiilor mai puțin noroși din comună.


Lectură plăcută celor mici și felicitări celor care fac aceste gesturi extraordinare!

Cristi Merchea

Lasă un răspuns