[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cărți în italiană pentru elevii Liceului de Artă din Focșani

foto: Simona Safta

Liceul de Muzică și Arte Plastice „GH. Tăttărăscu” din Focșani s-a îmbogăți zilele acestea cu câteva cărți sosite din Italia.

Doina Mustățea, o vrânceancă din comuna Milcovul, rezidentă de mai mulți ani la Roma, a trimis două pachete cu cărți pe care le-a primit de la o altă româncă, Nicoleta Barbu, emigrată la Ostia (Roma). Cărțile au fost donate celor care au nevoie de ele,  elevilor de la liceul de artă „Gheorghe Tăttărăscu”, unde se predă și în limba italiană. Gestul face parte dintr-un proiect demarat de vrânceancă, „Cartea – o ușă deschisă către viitor” prin care alți copii și elevi din Vrancea vor beneficia de cărți și rechizite. Nenumărate sunt gesturile de acest fel ale Doinei, nenumărate sunt coletele trimise și oamenii la care acestea au ajuns. 

Pentru ca acestea să ajungă la destinație, se mulțumește pe această cale celor care au participat: transportatorul vrâncean Marcel Saghin, profesorului Simona Safta de la același liceu și doamnei Rodica Hondru de la Organizația Civică Vrancea. 

Cristi Merchea