Pentru toți cei ce țin post și pentru cei ce și-au scos din meniu cartofii prăjiți, azi pot încerca această rețetă care vă va ajuta să treceți mai ușor peste perioada postului. Este o rețetă ușoară, ieftină, rapidă, pentru toate gusturile și toate buzunarele. E nevoie doar de puțină imaginație și postul va trece mult mai ușor.
Ingrediente:
6 cartofi medii
o mână de mălai
rozmarin
sare
ulei de măsline
piper
3 căței de usturoi
Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm bine și îi tăiem, apoi îi punem la fiert în apă cu sare. Îi lăsăm vreme de 10 minute, apoi scurgem apa. Încingem uleiul de măsline și adăugăm usturoiul feliat și rozmarinul. Le lăsăm pe foc timp de 1 minut. Cartofii îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Peste ei adăugăm uleiul, rozmarinul și usturoiul. Presărăm o mână de mălai, amestecăm bine și dăm tava la cuptor vreme de 30 de minute, la 180 de grade, după ce am încins cuptorul. Din când în când amestecăm în cartofi pentru a se rumeni pe toate părțile.