[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Castelul de Lut din Valea Zânelor, loc de basm în România

Castelul de lut se află la mai puțin de 50 de kilometri de Sibiu, în Porumbacu de Sus, Valea Zânelor

Acest castel cu formă neobișnuită, este realizat doar din materiale naturale. Pereții văluriți au fost făcuți dintr-un amestec de pământ, apă, paie, argilă și nisip, iar acoperisul cu multe pante și neregulat, asemenea crestelor munților Făgăraș, este realizat din șindrilă de molid, iar turnurile sunt făcute din piatră de râu. Ferestrele şi uşile sunt diferite, fiecare cameră are intrare separată.

Castelul a fost construit de doi tineri ambițioși și iubitori de frumos, din București. A-i inspira a fost chiar fiul acestora, în vârstă de 7 ani. Tinerii și-au dorit să construiască un loc de basm și chiar au reușit. Construcția este fabuloasă, pare desprinsă din poveștile fraților Grimm sau realizată de hobbiti.

Castelul de Lut primește oaspeți. Frumusețea sa unică a făcut din acest loc unul dintre cele mai populare atracții turistice. Oamenii conduc sute de kilometri special să-l vadă și să-i facă poze.

Superbul edificiu este înconjurat de verde. Prin curtea castelului trece râul Porumbacu. Jurnaliștii de la BBC au realizat un material despre castelul din Valea Zânelor din Transilvania:

 „Au construit castelul perfect din basme”, a scris presa britanică, asemănând locul cu o zonă din filmul „Hobbitul”

Program de vizită:

Luni până Duminică (inclusiv) între orele 10:30 – 17:30.

Costul unui bilet este de 5 ron/adult. Pentru copiii de până în 14 ani insoțiți de părinți, accesul este gratuit.

Luminita Mirela Negoita