[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Castraveții – minunaţi nu numai pentru corp dar și pentru alte lucruri

castraveti 3Natura ne oferă într-adevăr cele mai bune leacuri pentru sănătatea noastră. Există mai multe fructe și legume care ne ajută să avem o sănătate de fier. O astfel de legumă este castravetele. Este o legumă destul de complexă, nu numai pentru că poate face lucruri mari pentru interiorul corpurilor noastre, dar, de asemenea şi pentru că este benefică pentru exteriorul corpului nostru. În afară că este o legumă care poate fi consumată, castravetele mai are alte utilizări extraordinare.

Multe dintre beneficiile castraveților pentru sănătate nu sunt bine cunoscute ele fiind cu adevărat uimitoare.

 Au un conţinut important de vitamine şi ap
ă
Castravetele este o mare sursă de vitamine B. Faptul că, acesta conţine aproximativ 95 la sută apă, face din el un adevărat hidratator al organismul. Atunci când organismul are o bună hidratare, se pot elimina toxinele, lucru favorabil rinichilor și ficatului. Deoarece castraveţii conţin necesarul de vitamine zilnice de care un organism are nevoie, ar fi o idee bună ca să fie consumaţi ca şi gustare.

Castraveți conțin lariciresinol, pinoresinol și secoisolariciresinol, acestea mai sunt denumiţi lignani,  ei lucrând în combinație pentru a ajuta corpul în lupta împotriva cancerului. Deci, castraveții au capacitatea de a ajuta o persoană în lupta împotriva anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul ovarian, cancerul de sân, cancerul  uterin și cancerul de prostată.

Castraveții pot ajuta, de asemenea şi în multe alte cazuri. Există un hormon aflat în castraveți care poate ajuta la producerea de  insulina a pancreasului. Din moment ce aceasta este o problemă mare în pacienții diabetici, castraveții ar putea fi benefici persoanelor care suferă de diabet zaharat. Există un compus în castraveți, care poate ajuta la reduce nivelul colesterolului, și datorită faptului că sunt bogaţi în potasiu, fibre, magneziu, pot ajuta şi la reglarea tensiunii arteriale.

Castraveții sunt foarte bogaţi şi în siliciu. Dioxid de siliciu ajută la promovarea sănătății, deoarece poate da puterea de refacere a ţesuturilor conjunctive şi a articulaţiilor. Castraveții pot ajuta persoanele care suferă de afecţiuni, cum ar fi durerile de artrită, durerile articulare și gută.

Prelungesc viaţa
Numeroase alte studii efectuate dovedesc că ei sunt, de asemenea, buni în facilitarea digestiei,  pierderea în greutate şi respiraţia urât mirositoare. De asemenea s-a descoperit că ei pot ajuta împotriva mahmurelii. Zeamă de la castraveţi poate fi folosită în casă, la curățarea oglinzilor pătate, și  de asemenea mai poate fi folosită impotriva scârţaitului uşilor.

Din moment ce există atât de multe utilizări minunate a castraveților, și nu au efecte secundare negative, este cu adevărat doar în beneficiul unei persoane de a începe să-i consume în mod regulat în viaţa de zi cu zi.

 

Carmen Vraniţani