[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Câteva dintre remediile naturale pentru acnee: Vitamina B6, uleiul de arbore de ceai și zincul

Acneea este o afecțiune a pielii care poate fi cauzată de o varietate de deficienţe nutriţionale, precum alergiile alimentare, intoleranţele alimentare și infecțiile fungice.

acnee

Remediile naturale pentru acnee includ vitamina B6, zinc, vitamina A, vitamina C şi ierburile, cum ar fi uleiul de arbore de ceai.

Acneea apare atunci când pielea devine inflamată. Glandele secretă sebum, care este o componentă normală de lubrifiere a pielii. Cu toate acestea, atunci când glandele produc prea mult ulei, porii devin blocaţi și apar punctele negre şi coşurile. Porii devin plini cu bacterii, care cauzează inflamaţie şi roşeaţa.

Acneea apare de obicei în anii adolescenței, datorită creșterii de hormoni în această perioadă. Cu toatea cestea, acest tip de acnee, de obicei, se rezolvă în pragul vârstei de 30 de ani. Ea apare de obicei pe frunte, obraji, bărbie, nas, și, uneori, pe spate.

Acneea poate provoca  puncte albe, negre, coşuri şi leziuni inflamate pe piele, care pot lăsa cicatrici. Chisturile pot apărea,  şi ele ca urmare a leziunilor inflamate care se formează sub piele.

acneea1

Cauzele excesului de sebum variază și pot include orice formă de inflamație, incluzând aici şi consumul excesiv de zahăr. Dezechilibrele hormonale pot provoca, de asemenea acnee, provocând creșterea producției de sebum.

Dezechilibrele cauzate de nivelul iregular de zahăr din sânge, sau rezistența la insulina, creează un ciclu inflamatoriu care duce la acnee.

Unele medicamente farmaceutice de asemenea, pot provoca acnee, contraceptivele orale în special, steroizii, fenobarbitalul, excesul de iod șilitiu. Cei cu un istoric familial de acnee sunt mai expuşi riscului de o a dezvolta.

Alergiile alimentare și infecțiile fungice, cumar fi Candida, pot provoca acnee.

Grăsimea consumată merge în sânge, ea reducând astfel capacitatea organismului de a reglementa insulina. Poluarea aerului sau expunerea la fumatul pasiv poate provoca acnee, ca de altfel alergiile alimentare. Zahărul alb și alți aditivi chimici din produsele alimentare pot găsi drumul spre piele cauzând acnee, de asemenea.

Igiena pentru a trata acneea

skin_90537900

Spălarea feței de două ori pe zi este recomandată pentru cei care suferă de acnee. Spălatul cu un săpun puternic poate înrăutăţii şi mai tare condiţia.

Utilizarea apei simple pentru îngrijirea pielii poate ajuta la atenuarea colmatării porilor. Îmbrăcămintea, cum ar fi cămășile cu guler, poate încuraja și ea dezvoltarea acneei.

Vitamine pentru tratarea acneei

Studiile au arătat că adăugarea de zinc în alimentaţie poate reduce apariţia acneei. Doza utilizată a fost de 30 mg de două ori pe zi timp de o lună.

Vitamina C este, de asemenea, importantă pentru sănătatea pielii. L-carnitina a fost găsită utilă, dar poate interfera cu unele medicamente farmaceutice, cum ar fi Coumadin.

Vitamina A, un alt nutrient util pentru îngrijirea pielii, poate provoca reacții toxice prin supradozare, ea nu poate fi  folosită fără recomandarea unui medic.

Remedii din plante pentru acnee

Remedii din plante pot ajuta la reducerea acneii, de asemenea. Planta Guggul de Commiphorawightii, planta, luată pe plan intern, a prezentat eficiență, sau utilizarea de ulei de arbore de ceai pe plan extern.

Arborele de ceai, sau Melaleuca alternifolia într-un gel cu concentraţia de 5% poate fi aplicată pe piele, pentru a reduce inflamația.

Studiile au raportat că efectele gelului au fost similare cu efectul loţiunii pe baza de peroxid de benzoil.

 

Material semnat de Carmen Vraniţani