[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ce este noua generație de telefonie 5G?


Din momentul apariţiei telefoanelor mobile, pe la mijlocul anilor 1980, industria telefoniei mobile a lansat câteva “generații” de reţele mobile, spune www.stiintaonline.ro

Telefoanele analogice, de tip “cărămidă” din anii 1980, au fost înlocuite în anii 1990 de telefoane digitale ce utilizau a doua generaţie (2G) de reţele mobile, de tipul GSM (Global System for Mobile communication).

A treia generaţie (3G) de reţele mobile a apărut în anii 2000 şi a oferit conexiuni îmbunătățite la Internet printr-un transfer de date la viteze mai mari faţă de reţelele 2G.

A patra generaţie (4G) de reţele mobile a apărut în anii 2010 și a oferit Internet mobil de mare viteză.

Ce este 5G?

5G este a cincea generație de reţele mobile care s-a bucurat de o atenţie deosebită din partea mass-mediei, în special datorită vitezelor mari de transfer a datelor (descărcarea unui film HD în mai puțin de un minut).

Reţeaua mobilă 5G va avea la lansare o acoperire limitată, dar această problemă se va rezolva în timp. În schimb, viteza de transfer a datelor în reţeaua 5G va fi considerabil mai mare decât în cazul reţelei 4G, estimările variind de la 100 Mbps până la 20 Gbps, adică de până la 1000 de ori mai mare decât în cazul 4G. Firește, acest lucru este consecinţa creşterii interesului pentru conținutul online și, în special, a celui video.

Tehnologia 5G va revoluționa nu numai telefoanele mobile, ea ar putea fi, de asemenea, o modalitate alternativă de furnizare în locuințe a unui Internet de bandă largă fără cabluri prin tehnologia Fixed Wireless Access (FWA), care se bazează pe utilizarea rețelelor mobile de date.

O altă caracteristică specială a reţelei mobile 5G este latența. Pentru 4G, aceasta este în prezent în jur de 40 milisecunde, dar în cazul reţelei 5G latența s-ar putea reduce la 10 milisecunde.

O altă caracteristică specială a reţelei mobile 5G este latența. Pentru 4G, aceasta este în prezent în jur de 40 milisecunde, dar în cazul reţelei 5G latența s-ar putea reduce la 10 milisecunde.
Citiți mai multe pe:

Lasă un răspuns