[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ce pot face semințele de Papaya

În timp ce majoritatea oamenilor le aruncă, semințele de papaya nu doar ca sunt comestibile ci, surprinzător, o  cantiate mică pe zi îți aduce multe beneficii sănătății tale.

Ca și papaya verde, semințele conțin un nivel mare de enzime proteolitice, papaina, care ajută corpul să scape de paraziți. Conțin, de asemenea, o substanță numită carpaina care ajută la omorârea paraziților și viermilor. Dacă mânânci două lingurițe de semințe de papaya scapi de paraziții intestinali.

Deoarece au un gust amar, semințele pot fi luate cu o linguriță de miere. Se recomandă o doză de două lingurițe de 3 ori pe zi, după masă.

În același timp curață ficatul.

Semințele de papaya sunt adesea menționate ca fiind un tratament de efect împotriva cirozei. Semințele de papaya sunt folosite de secole întregi ca remediu pentru a curăța toxinele acumulate le nivelul ficatului.

Antibacteriale

Semințele de papaya au proprietăți anti-inflamatorii și anti-bacteriene, care ajută sistemul digestiv. Studiile au arătat că acestea pot ajuta la vindecarea infecțiilor cu E-colli, stafilococ, salmonella.

Reduce riscul bolilor de inimi

Fructul papaya este delcios și protejează inima, iar acesta ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică. Îi ajută, în special pe cei care suferă de hipertensiune.

Tratează cancerul

Culoarea portocalie este rezultatul carotenoidelor, prezente în fruct. Carotenoidele sunt antioxidanți puternici, care pot lupta cu cancerul și pot preveni formarea celulelor canceroase.

foto și text: Roxana Mihaela Tache