[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cea de a VI-a ediție a concursului „Româncuța în bucătărie”

 

Duminică, 22 octombrie, la Centrul Cultural și Spiritual Bizantin Sfinții Trei Ierahi s-a desfășurat a VI-a ediție a concursului ,,Româncuța în bucătărie”, organizat de Lucia Barla și preotul Vescan Serafim.

Evenimentul a fost onorat, din partea Ambasadei României la Roma, de prezența viceconsulului Ionuț Florin Urs, de preoți și președinți de asociații.

Partea cea mai grea i-a revenit Luciei Barla care a pregătit sute de sarmale împreună cu ajutoare de nădejde. Efortul nu a fost în zadar pentru că prezența a fost una numeroasă iar sarmalele bune s-au terminat repede.

Sala de spectacole, aranjată frumos de Luminița Cucoș și Ionela Tarla, a devenit neîncăpătoare. Fiecare concurentă și-a prezentat atent aranjat preparatul cu care a participat. Toate preparatele au fost servite în vase tradiționale.

Au fost prezentate salate în multe variante, ciorbe, diferite preparate din carne și pește, murături și o delicioasă dulceață de ardei iuți sau ciusca cum îi spune concurenta.

Premiile au fost pe măsură, oferite de Olifrem și cărți de la editura ziarului Emigrantul, înmânate câștigătorilor:

Constanța Ion – premiul I

Maricica Movilă – premiul II

Elena Ifrim – premiul III

A urmat un program artistic cu muzică și voie bună, iar românii s-au prins în horă și sârbe, atmosfera întreținută de artiștii Steluța Floriștean, Cornel Spânu și Naie Leonard.

Evenimentul este unul dintr-o lungă serie, frumos organizat și cu participare numroasă, rod al muncii comunității de la Centrul Cultural Bizantin.

Rodica Ciobotaru

Lasă un răspuns