[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ceaiul de tei – un aliat al sănătății

Teiul este recunoscut pentru calitățile sale terapeutice extraordinare, ceea ce face ca florile de tei să fie nelipsite din fiecare casă.

ceai-tei

Ceaiul de tei este un aliat tradițional al sănătății, cu propietăți neurosedative, somnifere, întăritoare, emoliente, sudorifice, expectorante și calmante.

Ceaiul din flori de tei este deosebit de eficient atunci când apar afecțiunile pulmonare, cu efect în eliminarea secrețiilor bronșice. Florile de tei au efecte remarcabile în afecțiunile sistemului nervos, cu efecte liniștitoare și somnifere prin acțiunea sedativă asupra centrilor nervoși superiori.

Nelipsit din tratamentul bolilor cardiovasculare, în special în hipertensiunea arterială sau palpitații, ceaiul de tei are efect de fluidizare a sângelui, acționând benefic în ateroscleroza coroniană și în circulația periferică.

În afecțiunile digestive, infuzia din flori de tei, este foarte utilă în ușurarea digestiei, grețuri sau crampe stomacale.

Pentru persoanele care se confruntă c afecțiuni renale, ceaiul de tei este indicat pentru că are propietatea de a trata incontinența și previne formarea pietrelor la rinichi.

Din nectarul florilor arborilor de tei se poate obține miere, considerată una din cele mai sănătoase, fiind foarte bogată în vitamina B, aminoacizi și antioxidanți.

miere-tei

 

Mod de preparare:

Culegerea florilor de tei se face pe timp uscat, prin simpla lor rupere de pe ramuri.

Ceaiul din flori de tei poate fi preparat dintr-o lingură de flori adăugată la 250 ml de apă clocotită. Floarea de tei, marunțită bine, se infuzează, nu se fierbe, pentru nu mai mult de 4 minute. Se poate consuma îndulcit cu miere sau zahăr.

Infuzia din ceai de tei se prepară prin adăugarea a 25 de grame de flori la 250 ml de apă clocotită și 5 grame de bicarbonat de sodiu.

Teiul nu este recomandat tuturor persoanelor, mai ales celor care umează un tratament medicamentos.