[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cei mai deștepți copii din Asia sunt români

Lotul olimpic de fizică al României a obținut șapte medalii, dintre care trei de aur, două de argint și două de bronz – și o mențiune la cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică a țărilor din Asia/APHO care s-a desfășurat, în perioada 3-11 mai, la Hangzhou.

medalii_olimpiada_informatica

„Medaliați în 2014 cu argint, Dan Ștefan Eniceicu elev în clasa a XI-a, Tudor Costel Crețu elev în clasa a XI-a și Cristian Alexandru Frunză elev în clasa a XII-a au cucerit acum medaliile de aur.

Medaliile de argint au fost obținute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) — mențiune la ediția precedentă — și Andrei Raduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) și Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mențiune. Toți cei opt elevi laureați studiază la Liceul Internațional de Informatică din București”, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației

Pregătirea olimpicilor a fost asigurată de profesoarele Rodica Ionescu și Delia Davidescu, precum și de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregătire și selecție a lotului de fizică.

       Competiția este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spațiu invitat să participe în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor deosebite obținute în fiecare an la Olimpiada Internațională de Fizică.

 

Sursa: www.agerpres.ro