[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cel de-al treilea terorist de la Londra este italo-marocan

Autorităţile britanice au anunţat identitatea celui de-al treilea atacator, care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine alături de Redouane Rachid şi Butt Khuram  în urma carnagiului din Borough Market. Este vorba despre Youssef Zaghba de 22 de ani, cetățean de origine italo-marocană, care s-a transferat împreună cu mama sa Valeria, în localitatea Castello di Serravalle din Bolognia în luna martie 2016. Youssef Zaghba s-a născut în Fes (Casablanca) în ianuarie 1995.

Redouane Rachid avea o falsă identitate (Rachid Elkhdar), un document emis de autoritățile irlandeze, deoarece se presupune ca ar fi trăit o perioadă în Irlanda.  Redouane era de origine libiană şi marocană, nu era cunoscut autorităților britanice, iar anchetatorii nu au putut să stabilească dacă acesta s-a născut în 1986 sau în 1991.

Khuram Shazad Butt (27 de ani) era cetăţean britanic, dar s-a născut în 1990 în Pakistan. Locuia de mai mulţi ani în cartierul est-londonez Barking.

Cel puțin douăzeci de bombe Molotov au fost găsite în autoutilitara folosită de jihadiști pentru atacul se sâmbătă (3 iunie).