[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cel mai ambitios program pentru românii din diaspora!

eveniment roma affaceriEveniment unic in ROMA! Lansăm cel mai ambitios program din viața noastră pentru românii din diaspora!

Vineri,  27 Noiembrie, seminar de lectii practice de leadership, antreprenoriat si educatie financiara al unor experti români pentru românii valorosi din diaspora!
Vino la lansarea CLARO Club.
Intra http://www.claro-club.ro/participa-evenimen…/eveniment-roma/ ia-ti biletul GRATUIT si ne vedem la Cardinal Hotel – St. Peter, Via Leone Dehon.


Românii din străinătate muncesc din greu, rezultatele lor se reflectă de
multe ori asupra multor aspecte din ţară, dar nu sunt răsplătiţi pe măsură.
Din aceste considerente ne-am luat câţiva prieteni lângă noi şi am luat
hotărârea.

Scopul proiectului este să dezvolte comunităţile de români din diaspora în sfera antreprenorială şi investiţională cu obiectivul declarat de a învăţa românii să-şi gestioneze eficient banii munciţi şi câştigaţi cu greu în străinătate. Românii pot deveni antreprenori de succes în România, dar şi în diaspora; nu doar consumatori de cărămizi, ciment şi maşini scumpe.

Vrem să dezvoltăm o comunitate antreprenorială în Europa, în care un om cu idei de business primeşte sprijin şi resursele necesare pentru a demara proiectul, indiferent de locul în care se află sau de locul din care face business.

Mai multe pe:

http://www.claro-club.ro/event/eveniment-lansare-roma-27-nov/

CLARO_manifestDescrierea proiectului

I. Denumirea proiectului

Clubul de leadership si antreprenoriat al romanilor de pretutindeni – CLARO CLUB.

De la seminarii la o comunitate de antreprenori din diaspora.

II. Motivația proiectului

Forța de muncă activă din România a ajuns la cel mai scăzut nivel numeric din ultimii 40 de ani. Pe de altă parte forța de muncă emigrantă din România spre Europa si America este situată preponderent în grupa de vârstă 25-64 de ani, exact forța de muncă aflată în plină activitate. Din acest considerent natalitatea în România este într-un declin accentuat.

Practic, remiterile de bani ale românilor din străinătate au depășit cu aproape 20% investitiile straine din România. Din păcate însă o mare pondere a acestor remiteri de bani au avut ca destinație consumul și nu investițiile. Astfel încât fără veniturile constante din munca prestată în străinătate investițiile în casele și nivelul de trai al familiilor rămase acasă sunt nesustenabile pe termen lung.

In fond, noi considerăm că cei pe 3 milioane de români care au migrat în străinătate au manifestat deja un puternic spirit antreprenorial care trebuie pus în cadrul potrivit spre a construi o reală forță antreprenorială globală.

În acest context, considerăm că dezvoltarea abilităților antreprenoriale și financiare ale emigranților români constituie o nevoie strategică de consolidare a comunității românești de peste hotare precum și un important vector de creștere și consolidare a mediului de afaceri din România. Practic proiectul vizează dezvoltarea competențelor antreprenorilor de origine română și atragerea lor în țară pentru exploatarea optimă a oportunităților de afaceri din România.

Intr-un studiu al Uniunii Europene din 2009, cele mai grave probleme pe care le confruntă antreprenorii imigranti din Europa sunt:

 • Accesul la finanțare

 • Slaba informare asupra oportunităților

 • Nevoia de training și coaching antreprenorial

 • Dificultăți în înțelegerea legislației și depășirea birocrației

III. Intiatorii proiectului

1. Andy Szekely – 20 de ani de experiență ca autor, trainer, speaker și antreprenor. Inițiatorul pieței de dezvoltare personală și profesională din România.

Când te cunoști pe tine devii liber, când îi cunoști pe ceilalți devii lider. Nu poți să devii lider dacă nu ești liber.

2. Cristian Oneţiu – antreprenor cu o experienţă cumulată de peste 15 ani, autor şi business mentor.

Cred că oricine poate deveni un ANTREPRENOR de succes dacă îşi găseşte motivaţia interioară şi modelul de business potrivit.”

3. Eusebiu Burcaș – consultant, trainer și angel-investor. Cu mai bine de 20 ani de experiență ca și antreprenor din 2008 se poziționează ca cel mai bun trainer și coach de finanțe personale din România.

Misiunea mea este să ajut cel putin un milion de români să-și gestioneze eficient banii și să-și construiască bunăstarea. Așa vom vedea mai mult zâmbet și iubire în jurul nostru.”

IV. Structura proiectului

Consultanta si mentorat Incepand din Iunie 2016
Platforma online Lansare Martie 2016
Intâlniri lunare Lunar
Webinarii

Seminarii live

Minim 6 /an

Minim 4/an

 1. Informare . Obiectivul etapei este să conștientizeze participanții de avantajele antreprenoriatului și să le ofere kit-ul antreprenorial de bază pentru inițierea unei afaceri în România sau oriunde în lume.
 1. Comunitate. Crearea unei comunități locale în orașele prin care ajunge caravana evenimentelor antreprenoriale care să catalizeze spiritul antreprenorial românesc atât în străinătate cât și în țară
 1. Suport. O platformă online de sprijin pentru cei care doresc să se lanseze în antreprenoriat cât și pentru antreprenorii care
 1. Mentoring. Pentru afacerile existente sau în creștere platforma oferă programe de mentoring cu cei mai buni experți români și internaționali.

Nevoile adresate de acest proiect

 1. Informare privind avantajele și beneficiile antreprenoriatului la nivel individual.
 2. Crearea unor grupuri de suport locale in vederea sprijinirii inițiativei antreprenoriale
 3. Oferirea de suport pe toate canalele in vederea lansări și creșterii afacerilor antreprenoriale
 4. Asistență de specialitate pentru identificarea și depășirea cu succes a fazelor de creștere și dezvoltare a afacerii.
 5. Crearea strategiei de creștere și de exit din afacere pentru antreprenorii fondatori.

V. Programul evenimentelor (2015-2016)

Localitatea

Luna/Anul

Grup tinta (persoane) CLARO CLUB
ROMA Noiembrie 2015

200

1

LONDRA Martie 2016

300

2

FRANKFURT Mai 2016

300

2

MADRID Iulie 2016

200

1

PARIS Octombrie 2016

200

1