[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cel mai bun student român din Europa: „Sunt unul din acei nebuni care doresc să se întoarcă în România”

În cadrul galei Studenţilor Români din Străinătate, premiul pentru „Cel mai bun student român din Europa” l-a primit o tânără din Galaţi, un student strălucit, dar care îşi iubeşte ţara şi priveşte cu recunoştinţă către sistemul educativ românesc.
Gala Studenților Români din Străinătate a avut loc la Palatul Parlamentului,  în data de 4 ianuarie 2018. Premiul a fost acordat studentei Claudia Gabriela Mitrofan, care provine din Galaţi şi studiază la University of Cambridge din Marea Britanie.

Nu mă aşteptam să primesc acest premiu, este o onoare pentru mine, dar consider că este un premiu al tuturor studenţilor români din străinătate care muncesc din greu, şi îşi pierd nopţile pentru a reprezenta cum trebuie România în străinătate. Eu sunt produs al educaţiei româneşti, probabil că destinul a făcut să studiez în Marea Britanie. Sunt unul din acei nebuni care doresc să se întoarcă în România şi sper ca România în care mă întorc să fie una mai bună. Le mulţumesc părinţilor care au crezut în mine când nici eu nu am mai făcut-o”, spune studenta.

Tânăra povesteşte, pe pagina Ligii Studenţilor Români din Străinătate — filiala UK, că, în urmă cu nouă ani, a plecat din oraşul ei natal, Galaţi, cu o bursă de studii în Marea Britanie, unde a obţinut licenţa în biochimie la Universitatea East Anglia. După absolvirea studiilor de licenţă, a lucrat un an în cadrul unei companii farmaceutice unde a dezvoltat anticorpi terapeutici. Apoi şi-a continuat studiile cu două masterate în cercetare, după care a obținut o bursă de doctorat în Științe Medicale la Universitatea Cambridge, specializându-se în cercetare, ramura cardiovasculară și metabolică. Şi-a luat doctoratul în august 2016.

Pentru că mi-a plăcut foarte mult aspectul clinic din cadrul cercetării medicale, am decis să aplic pentru o bursă că să aprofundez medicina. După ce termin facultatea îmi doresc să combin medicina clinică cu cercetarea. Visul meu cel mai mare este să mă pot întoarce acasă în România pentru a ajută la dezvoltarea cercetării„, a mărturisit ea.

Lasă un răspuns