[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cel mai frumos cadou pentru un copil născut și crescut la Roma? O carte în limba română

Cel mai frumos cadou pentru un copil născut și crescut la Roma? O carte în limba română.

     1 Iunie este ziua în care copiii își sărbătoresc propria copilarie. În acest an copiii români de la Roma își vor sărbatori copilaria citind cărți românești.

O cerere de ajutor facută de profesoara Valentina Popa, pentru cei 30 de copii români care frecventează Parohia „Nichita Romano” din Monte Compatri, Roma  condusă de preotul paroh Cristian Țuțuroi, apel facut de „Emigrantul” și mai apoi de „Ziarul de Vrancea” în care se cereau 30-40 de cărți românești, s-a transformat într-o întreagă campanie de solidaritate a copiilor din România cu copiii români din Roma. Imediat s-au alăturat cu donație de carte foarte mulți copii din Vrancea, Mangalia și Constanța.

      Astfel Biblioteca Județeană din Focșani (director Margareta Tătăruș), Școala Gimnazială din Bordeasca Veche (profesor Steluța Bătrânu), Asociația „Eu, tu, ei” prin proiectul „Carte în sate” (coordonator Silvia Vrînceanu), Asociația umanitară „Hope and Love for Life” (Corina Baraghin), Școala Gimnazială și Asociația de părinți „Gala Galaction”, Mangalia (profesor Maria Săvulescu) și Școala Gimnazială „Dr. Constantin Angelescu” și Grădinița nr 23, Constanța(profesor Doina Bîtcă) au donat atât de multe încât copiii români care frecventează asociații românești vor primi în dar de 1 iunie… limba româna. Se vor bucura de aceste cărți și copiii care frecventează Asociația Românilor din Veletri (coordonatori Florea Constantin și Florea Florentina). Unii copii care locuiesc departe de parohiile românești sau sediile asociațiilor vor primi cartile direct acasă. Mii de mulțumiri donatorilor!

Doina Mustățea

Lasă un răspuns