[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cele 4 roluri ale femeii moderne. Cum sunt văzute doamnele și domnișoarele în societatea românească?

De-a lungul timpului, percepția despre femei și despre rolul pe care acestea îl au în societate s-a schimbat foarte mult. Dacă în trecut femeii îi era atribuit doar rolul de mamă, în prezent, fiecare femeie poate adopta o mulțime de alte roluri, dintre care se disting 4 foarte importante.

Psihologul român Lenke Iuhoș este de părere că femeia modernă poate adopta în timpul vieții 4 dimensiuni, fiecare implicând anumite responsabilități.

Cele 4 roluri ale femeii moderne

1. Femeia- business

Femeia business este independentă, dinamică și spectaculoasă. Inteligența este cea care o ajută să ducă la capăt proiecte ambițioase și care o fac să iasă din anonimat. Aceste femei sunt independente și își asumă întotdeauna responsabilitatea pentru acțiunile lor.

„Femeia modernă a dezvoltat o mentalitate deschisă și a învățat cum să stabilească și să-şi obiectivele. Este puternică, talentată, eficientă, capabilă să susțină pe alții. Este mândră de munca sa abundentă, poate lucra toată ziua, dar seara poate fi super-femeie. Are tot timpul soluţii la problemele vieţii, pentru ea problema nu are o nuanţă negativă, ci este întotdeauna o provocare spre reuşită. E femeia cu energie, care radiază, deoarece îţi cunoaşte potenţialul şi limitele. Lipsurile şi le ascunde cu inteligenţă, văzându-le ca ţeluri care vor fi atinse în timp scurt. Forţează viaţa, demonstrând o ambiţie continuă este femeia modernă  care stă în picioare chiar dacă îi e greu. Femeia-business este atrăgătoare pentru acel bărbat pentru care femeia este o provocare, deoarece la rândul lui are o stimă de sine ridicată. Sunt bărbaţi care nu doresc să fie nici măcar în preajma acestei tipologii de femei, deoarece ies la suprafaţă slăbiciunile şi neîmplinirile sale”, este de părere psihologul Lenke Iuhoş.

2. Femeia- mamă

Indiferent de poziția ocupată în cadrul unei organizații sau de succesul de la locul de muncă, rolul cu cel mai mare impact emoțional asupra femeilor este cel de mamă. Acest rol pune foarte mult accentul pe iubirea necondiționată și promovează ideea că orice mamă are un instinct de apărare foarte dezvoltat și își protejează familia de pericole. Delicatețea, tandrețea și emoția încununează rolul de mamă, unul foarte important pentru orice femeie.

3. Femeia- mister

Cu cât este mai misterioasă, cu atât o femeie este mai atractivă. Această latură ascunsă a femeilor este foarte apreciată de către bărbați. Aspectul fizic are un rol foarte important în conturarea acestei dimensiuni a femeii moderne, iar pentru a corespunde  idealului feminin imaginat de partener, femeile petrec ore bune în fața oglinzii, încercând să obțină cea mai bună versiune a lor. Femeile din această categorie se fac întotdeauna remarcate, sunt elegante, stilate și rafinamentul le definește în orice situație.

4. Femeia- profundă

Femeia profundă pune foarte mult accentul pe spiritualitate, înțelepciune și nu spune niciodată nu provocărilor. Ele luptă pentru ca regulile să fie mereu respectate și își doresc o societate corectă și în care valorile morale să fie respectate.

Sursa: www.pluscommunication.eu www.facebook.com/pluscommunication.constanta ofice@.communication.eu

Lasă un răspuns