Mulţi dintre noi ştim cum te fac să te simţi alergiile! Dar, în loc să apelăm la medicamente specifice, tip antistaminice, putem apela cu încredere la diferite alimente naturale. Printre alimentele cunoscute, cele care ajută în lupta împotriva alergiilor de sezon sunt: citricele, strugurii, roşiile, broccolii, varza, nucile, merele, peștele, ceapa și usturoiul. Cu o dietă îmbogăţită în aceste alimente, persoanele alergice pot găsi confort și ameliorare.
Citrice
Există multe studii care dovedesc puterea vitaminei C aflate în citrice, ea fiind unul din factorii principali care contribuie în lupta împotriva alergiilor. Portocalele, lămâile și grapefruitul, printre altele, sunt surse bogate în aceasta vitamină.
Struguri roşii
Una dintre cele mai problematice efecte ale alergiilor este inflamația. Consumul de alimente bogate în antioxidanţi poate ajuta la diminuarea inflamaţiei care se poate dispersa în întregul organism. Scopul antioxidanţilor este de protejare a celulelor de daune oxidative. Acestea ar putea fi sursa mai multor boli. Mai mult decât atât, pielea roșie a strugurilor este, de asemenea, bogată în resveratrol, care este un anti-inflamator.
Broccoli
Sinusurilor blocate pot fi ameliorate prin consumul de broccoli. Acesta conţine vitamina C mai mult decât o portocală. Cercetătorii afirmă că o cană de broccoli crud conține până la 80 mg de vitamina C.
Varza
Varza conţine fitochimicale, în special carotenoide. Această componentă este bine cunoscută în lupta împotriva alergiei. Pentru a spori efectele carotenoidelor conținute în varză, persoanele care suferă de alergii ar trebui să consume legumele ca sursă de înlocuire a grăsimilor.
Nuci
Nucile sunt pline de magneziu și vitamina E. Magneziul este foarte bun împotriva respiraţiei şuierătoare, care de multe ori apare împreună cu astmul. Vitamina E, pe de altă parte, poate ajuta la îmbunătăţirea imunităţii. Aceasta vitamină, de asemenea, funcționează ca protector al organismului împotriva radicalilor liberi, împotriva inflamaţiilor şi ca protector al ţesuturilor de eventuale daune.
Mere
Potrivit unui studiu alimentar realizat în Creta, persoanele care mănâncă mere în mod regulat au şanse mai mari de protecție împotriva alergiilor și astmului. Acest fruct conține quercetina, un fel de flavonoid care este eficient împotriva inflamației. Coaja de la măr este, de asemenea, bogată în antioxidanţi, în special polifenoli care protejează celulele de daune.
Pește
Peștele este o importantă sursă de omega 3, acizi graşi cunoscuţi pentru proprietăţile lor anti-inflamatoare. Omega 3 pot ajuta, de asemenea la îmbunătățirea sistemului imunitar astfel încât organismul să poate lupta mai bine împotriva alergiilor.
Ceapa şi usturoiul
Ceapa şi usturoiul sunt, de asemenea, bogate în quercetina. Ele pot acționa la fel de bine ca şi un antihistaminic, ele devin foarte eficiente atunci când sunt încorporate în alimentaţie împotriva alergiei de sezon..
Există o mulţime de soluţii alimentare care se rotesc în jurul efectelor neplăcute ale alergiilor de sezon. Cea mai bună parte este că acestea toate sunt soluții naturale și pot fi savurate de asemenea ca orice fel de mâncare,. Persoanele care sunt predispuse şi care suferă de alergii de sezon ar trebui să se asigure că în alimetatia lor au adăugat aceste opt tipuri de alimente pentru a avea o protecţie sporită și pentru a evita să sufere de orice reacții alergice incomode și supărătoare care apar împreună cu sezonul.
Când vine vorba de răceala provocată de alergii sezoniere, menţinerea unei alimentaţii sănătoase este una dintre primele linii de apărare, spune Mike Tringale, vice-preşedinte al Fundaţiei Americii împotriva astmului și alergiilor : „Cel mai bun mod de a gestiona alergiile este în primul rând de a lucra cu medicul dumneavoastră pentru a avea parte de cel mai bun tratament. Vestea tristă este nu există nici un leac permanent. O alergie de sezon este o boală genetică a sistemului imunitar. Dar, chiar înainte de a vă gândi la medicamente, este foarte important să intri în sezonul de alergii cu o alimentaţie sănătoasă „, spune Tringale.
Studiile arată că o dietă bogată în antioxidanţi şi omega 3 poate uşura suferinţa dată de alergia de sezon. Un studiu din 2007 demonstrează cum copiii din insulă grecească Creta care au au avut o alimentaţie mediteraneană, bogată în fructe şi legume proaspete, pește, ulei de măsline, și nuci, au avut mai puţine şanse să dezvolte alergii şi astm. „Alergiile determină inflamaţia ţesuturilor mucoasei nasului și gâtului. Găsirea alimentelor care scad inflamația este soluţia! „, spune Tringale.
Carmen Vraniţani