[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cele mai eficiente antibiotice naturale

Eficiente, dar fără să fie nocive, antibioticele naturale combat bacteriile şi microbii, neutralizând riscul de a dezvolta diferite boli.

Antibiotice-naturale

Antibioticele naturale reprezintă remediul prin care se evită dezvoltarea rezistenţei organismului la bacterii şi stimulează capacitatea de apărare a acestuia pentru ca sistemul imunitar să combată cu succes viruşii.

Usturoiul

Foarte bogat în compuși sulfuroși, usturoiul conține și alicină, o substanță cu efecte antiseptice. Antibiotic puternic, usturoiul combate  infecţiile, mai ales la nivelul tubului digestiv fiind un decongestionant eficient în tratarea simptomelor de răceală şi tuse. Poate fi consumat crud sau gătit.

Ceapa

Ceapa are proprietăţi antibacteriene, antiseptice şi întăreşte sănătatea. Ceapa, despre care se ştie ca e un bun analgezic şi antiinflamator, este folosită ca tratament în caz de raceli sau tuse dar şi pentru o bună circulatie a sângelui.

Tinctura de propolis

Câmpul de acțiune al propolisului este extrem de vast. Propolisul are efect preventiv potenţând sistemul imunitar cât şi curativ fiind utilizat ca imunostimulant şi antiviral. Agenții sai anti-bacterieni îl fac eficient în special în caz de gastroenterită.

Tinctura de propolis poate avea efecte pozitive în ambele tipuri de diabet, cel insulino-dependent, precum şi  in diabetul de tip II.

propolis

Mierea

Mierea este folosită în vindecarea erupţiilor cutanate, arsurilor sau iritaţiilor. Este recomandat consumul de miere persoanelor cu dintii sensibili, oprind sângerarea gingiilor. Mierea are un efect preventiv potenţând sistemul imunitar, fiind des utilizată in caz de răceli, gripă sau chiar ulcer.

Ghimbirul

Ghimbirul este o plantă cu numeroase proprietăţi terapeutice. Conţine substanţe precum retinol, vitaminele B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar şi minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu şi zinc. Bun energizant, ghimbirul aduce beneficii pentru sistemul digestiv, are efect antiinflamator şi întăreşte imunitatea organismului. Tratează cu usurinţă durerile de cap, ajută la ameliorarea instantă a gâtului inflamat şi a tusei seci şi ameliorează starea de greaţă şi vomă, tratează indigestia, balonarea, bronşita.

images
Dispunem de un număr mare de plante care intră în categoria de antibiotice naturale cu spectru larg. Pe langă cele menţionate anterior, nu trebuie să excludem din alimentaţia zilnică nici scorţişoara, cimbrul, rozmarinul, coriandrul sau busuiocul. Toate aceste plante au proprietăţi antimicrobiene şi o influenţă antibacteriană, antivirală şi antiinflamatoare asupra organismului.

 

Citiți și:

http://www.emigrantul.it/cum-sa-preparam-un-antibiotic-si-antiviral-natural/

http://www.emigrantul.it/zeama-de-urzici/