[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

CGIL vine în sprijinul lucrătorilor români din Italia sau care au lucrat aici

cgil italia

Românii care lucreză în domeniul construcțiilor în Italia, cei care intenționează să se transfere în Italia dar și cei care au muncit în Italia și vor să se întoarcă acasă, vor fi informați cu privire la drepturile pe care le au și la asistența socială și protecția de care pot beneficia, în cadrul unei campanii de informare denumită CuTinePentruTine.

Este vorba despre o campanie de informare care să  le asigure muncitorilor români suport informativ privind acțiunea  de protecție și asistență socială, celor care intenționează să se transfere în Italia, celor care deja lucrează în Italia și celor care doresc să se întoarcă în țară după ce au muncit în Italia”, a spus  Morena Piccinini, președinte Inca.

cgil 2

Dat fiind faptul că foarte mulți români din Italia lucrează în construcții iar fluxul acestora este constant între cele două țări, Italia și România, iar neregulile, de multe ori, afectează sănătatea și remunerarea acestora, sindicatele au convenit o mai bună informare.

Campania se va face atât prtin mijloacele electronice cât și prin flayere care vor fi distribuite celor peste 13.000 de membri sindicali.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina filleacgil.it/.