Gata cu sărbătorile de iarnă, gata cu mancărurile grele din carne de porc. Azi vă prezentăm o mâcare ușor de preparat și ușor de digerat.
Ingrediente pentru chiftelele de pește:
300 g pește fiert
două chifle
două linguri de brânză rasă
sare, piper, un cățel usturoi
două linguri de făină
100 g ulei
Mod de preparare:
Chiftelele de pește se pot face din orice fel de pește fiert (morun, păstrugă, șalău, somon, somn etc).
Scoate cu grijă oasele și pielea și toacă peștele mărunt.
Adaugă chiflele înmuiate în apă și stoarse bine, ouăle, brânza rasă, sarea și piperul, după gust și usturoiul pisat.
Amestecă totul și fă chiftele rotunde. Dă chiftelele prin făină și prăjește-le în ulei fierbinte sau la cuptor întro tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pot servi cu pure de cartofi, cu sos de roșii, cu mazăre, cu roșii și gorgonzola, cu orice garnitură vă trece prin cap.