[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

CHIFTELE CU SOS DE MAIONEZĂ ȘI CEAPĂ

Poate nu sunt pentru dietă, dar din când în când e nevoie și de un fel de mâncare de acest tip.

chiftele-cu-sos

Ingrediente:
1,30 kg de ceapă albă și roșie

2 ouă

 350 g de piept de pui sau carne de porc

 5 fire de pătrunjel

 200 ml de ulei de floarea soarelui

 200 ml de oțet

 600 ml de apă

 2 frunze de dafin

 2 linguri de muștar clasic

 1 linguriță rasă de piper negru și încă trei patru boabe

sare grunjoasă

hârtie de copt

    chiftelute1

Curăță ceapa, spal-o sub jet de apă și taie-o peștișori. Freac-o cu o linguriță rasă de sare grunjoasă și pune-o într-o cratiță de inox, împreună cu 2 frunze de dafin, piperul boabe, oțetul și apa la fiert, pentru 20-25 de minute, la foc mediu, până când ceapa devine ușor translucidă. Scoate-o într-o strecurătoare și las-o să se răcească bine.

Toacă pieptul de pui sau carnea de porc, pătrunjelul, un praf de sare și o ceapă medie. Îmbracă o tavă mică de cuptor cu hârtie de copt și unge-o cu puțin ulei. Umezește-ți mâinile și formează chifteluțe foarte mici, rotunde. Coace-le în cuptorul încins pentru 30 de minute, la foc maxim, în partea cea mai de sus a cuptorului. Scoate-le pe o farfuriuță și lasă-le să se răcească.

Prepară o maioneză tare dintr-un gălbenuș fiert, unul crud, 2 linguri de muștar, un praf de sare și 200 ml de ulei de floarea soarelui.
Amestecă ceapa cu chifteluțele, maioneza și piperul negru sau amestecă doar ceapa cu maioneza și chifteluțele punele peste sos. Acoper-o și bag-o în frigider pentru 30 de minute. Servește-o simplă sau cu ardei roșii copți.

Poftă bună!