Chifteluțe de vinete
Petru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: trei vinete, doi dovlecei, o ceapă, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină mică, doi morcovi, 3-4 căţei de usturoi, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, 100g brânză, două ouă, 50g făină, ulei de floarea-soarelui, sare, piper.
Preparare:
După ce aveți totul la îndemână, vă puteți apuca de prepararea rețetei. Se folosesc vinete mici, lunguieţe, care nu au prea multe seminţe. Se taie în jumătăţi, se fierb, apoi se scurg bine, se răcesc şi se taie cubuleţe. Se spală şi se curăţă toate legumele.
Dovleceii se taie cubuleţe, ceapa, mărarul şi pătrunjelul se toacă, rădăcinoasele se dau pe răzătoarea mică, iar usturoiul se pisează. Într-un castron se bat ouăle cu brânza rasă şi cu două linguri de făină, apoi se încorporează legumele şi verdeaţa şi se pun sare şi piper după gust.
Se amestecă bine compoziţia şi se formează cu mâna umedă chifteluţe, care se trec prin făină sau pesmet. Se prăjesc în ulei încins, întorcându-se pe ambele părţi, până se rumenesc.
Le poţi servi ca atare sau cu un sos tzatziki, preparat extrem de simplu din iaurt gras, usturoi pisat, castravete mărunţit şi sare.
Sursa:Libertatea.ro