[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Chifteluțe învelite în prosciutto crudo

Chifteluțe învelite în prosciutto crudo.

Ingrediente :

200 gr carne tocată (de vital si porc), miezul de la o felie de pâine, 2-3 linguri lapte, o linguriță muștar, o ceapă, 1/4 linguriță coriandru măcinat, 1/2 linguriță ienibahar măcinat, o legătură pătrunjel tocat, 2 ouă, 11 felii subțiri prosciutto crudo, sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Se înmoaie în lapte miezul de pâine. Într-un bol se adaugă carnea tocată, miezul de pâine, condimentele, muștarul, pătrunjelul tocat, ceapa tocată, ouăle și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Se formează în palmă chiftele mai lunguiețe și se așază câte o chiftea pe câte o felie de prosciutto crudo și se rulează. Dacă feliile de prosciutto sunt lungi, le puteți tăia în jumătate.

Se pune hârtie de copt într-o tavă, se adaugă ulei, și se așază chiftelele rulate una langă alta. Se dau la copt în cuptorul încins la 200˚ pentru circa 15-20 de minute. Se pot întoarce cu un clește de bucătărie să fie rumenite pe ambele părți.

Chiftelele pot fi servite simple, ca aperitiv sau ca fel principal. Sunt la fel de bune reîncălzite sau la temperatura camerei.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!