[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

China a lansat primul satelit 6G

      China a anunțat lansarea în spațiu a  primului satelit cu noua tehnologie 6G. Acesta a fost trimis cu alți 12 sateliți de la Centrul de Lansare din Taiyuan, din provincia Shanxi, conform BBC.

      Chinezii vor să vadă cât de eficientă este tehnologia de mare viteză pe care urmează să o folosească în monitorizarea dezastrelor din agricultură, a incendiilor etc. 

      Ce este 6G?

      Abia ce a început implementarea sistemelor 5G şi  deja chinezii au făcut acest salt uriaș la 6G (adică a șasea generație). Ea era prevăzută să se dezvolte până prin 2030 dar companiile sud coreene și chinezești deja au alocat sume importante în cercetare.


      În limbaj simplu, pe înțelesul tuturor, cu noua tehnologie viteza de transfer poate pleca de la 20 GM la nivel de utilizator/client și ajunge până la 1 TB în condițiii ideale. Ceea ce cu 5G, la acest moment, transferul e de la 1 la 3 GB/s.


China Telecom
 a semnat un parteneriat strategic cu producătorul de echipamente telecom ZTE ieri. Colaborarea lor se axează pe cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii 6G. Ministerul de Tehnologie a Informaţiei din China a început să analizeze oportunităţile 6G încă din 2018, iar China a fost una dintre primele ţări cu proiecte de gen.

Lasă un răspuns