Chisălița este un preparat specific Moldovei, dar se face și în alte sate din Muntenia, din diverse fructe de sezon, ca vișine, goldane, corcoduşe, cireșe amare, mere, pere, prune etc

Ingrediente:
- 1 kg de caise fără sâmburi
- ½ de cană de zahăr (sau după gust, depinde cât de dulci sunt caisele)
- 2 litri de apă
- 4-5 linguri cu vârf de făină de grâu
Mod de preparare:
- Se aleg caisele coapte, se spală și se pun la fiert în apă cu zahăr. Se lasă să fiarbă la foc mic până când fructele sunt înmuiate foarte bine cât să mai poată fi zdrobite puţin cu lingura de lemn.
- Separat, se pune o cană de apă rece într-un castron, se adaugă făina şi se bate puţin cu o furculiţă. Nu vă chinuiţi să desfaceţi cocoloaşele care se formează. Vor fi delicioase după ce vor fierbe, exact ca nişte mici găluşte dulci.
- Turnaţi apa cu făina în oală şi mai lăsaţi să dea un clocot. Stingeţi focul şi lăsaţi chisălița la răcit. E bună şi caldă, dar când e rece e grozav de bună, hrănitoare și răcoritoritoare.
- Se păstrează la frigider.
Chisăliţa obţinută poate fi păstrată în borcane sterilizate, închise ermetic şi depozitate într-un loc ferit de lumina soarelui.