[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

CHIȘINĂU – Marșul Centenar sabotat în stil bolșevic de autorități


 

 

Doina Mustățea __________________

 

                 Corespondență din Chișinău, 1 septembrie 2018.

               O întreaga nemernicie aici. Astazi am înțeles mai bine cât este România sub influiența rusească. De Moldova se știa.

         Manifestația de la Chișinău în cinstea Centenarului, cu finalizarea Marșului Centenar început la 1 iulie, a fost sabotata de autoritățile din capitala Moldovei în cel mai josnic mod.

         George Simion, liderul „Acțiunea 2012” a fost blocat în vama Leușeni și i s-a pus interdicție în ziua în care Flacăra Centenarului trecea vama. Inițial au fost opriți toți românii, însă ceilalti, după două zile de blocaj în vamă, au fost lăsați să treacă. Manifestația a fost organizată în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și a început pașnic.  

         Linistiți, manifestanții au luat cuvântul la microfon: liderii organizatori Ion Lescenco -BUN (Blocul Unității Naționale), Vlad Bilețchi – UNIREA ODIP (Unitate Deminitate Integritate Patrie), deputatul român Constantin Codreanu și cîțiva din tinerii care au purtat Flacăra Centenarului 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinau.

         La doar o oră de la începerea manifestației a fost anunțat la microfon că trei autocare românești, donate cauzei unioniste de primăria Iași, au fost blocare la intrarea în Chișinau iar alte 3 în vamă. Cele 3 blocate în marginea Chișinaului simbolizau cele trei culori ale steagului românesc, fiecare autobuz având una din culori. Deși au plătit chiria schelei pe care a fost montată scena, și curentul electric pe care se presupunea ca îl vor consma, organizatorii au primit vestea ca la ora 14 va fi întrerupt curentul electric. Exact asa s-a și întâmplat. O parte din manifestanti a ramas în piață și cea mai mare parte a mers la marginea orașului, acolo unde fuseseră oprite autocarele. Poliția a fost mai rapidă și a mutat cele trei culori pe roți în prima localitate, apoi în urmatoarea, în așa fel încât manifestanții au pierdut urma lor. Mai pe scurt, le-au sechestrat.

         

Odata ajunși la marginea Chișinăului manifestații au fost întampinați de catre polițiști cu violență, fără nici o explicație și fără nici un motiv. Liderii au fost agresați și trântiți la pământ deși unul din cei agresați este un politician român, deputatul Constantin Codreanu. Agresată a fost și o tânără jurnalistă și tratată în același mod: lovită și trântită la pământ fără nici cea mai mica ezitare.

         Manifestanții s-au întors în piață cand scena pe care trebuiau să o folosească era deja demontată. O scenă care a fost montată în 2-3 zile acum fusese deja demontata în doar 3 ore, după ce fusese platită pentru a fi folosită întreaga zi.

         Unul din manifestantii loviți a avut nevoie de îngrijiri medicale. Odata reîntors în piață a acuzat dureri mai în dreptul inimii (i se vedeau urmele de pământ pe haine rezultate în urma căzăturilor după loviturile politiștilor). Cel lovit a fost ridicat de ambulanță și dus la spital.

         Numărul politiștilor a fost unul impresionant. În afara celor care erau in piață, străzile adiacente erau pline de mașini blindate și un număr exagerat de mare de politiști și luptători din unitățile de carabinieri, în condițiile în care manifestanții nu au făcut nici cel mai mic gest de violență. Piata a fost plina de oameni de toate varstele veniți acolo cu mâinile pline de flori, steaguri si bannere pe care era scris: „Basarabia pamant românesc”. „Vrem unire!”, ”România, nu uita, Basarabia este a ta!”, „Un neam, o țara, un popor”,„”Noi suntem români”,„Limba română a noastra stăpână”.

         Pînă la această oră autoritățile românești, ocupate cu alte probleme de wekeend, nu au avut nici un fel de reacție, în condițiile în care un politician român a fost agresat și lovit.

 

 

Lasă un răspuns