[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cinci români pe lista neagră a Rusiei

Rusia a transmis o listă neagră cu zeci de personalități din Uniunea Europeană care nu mai au voie să intre pe teritoriul său. Printre persoanele indezirabile se află cinci români.

lista neagra 2

Din lista persoanelor indezirabile pe teritoriul Rusiei fac parte Eugen Tomac – președintele PMP, Adrian Cioroianu – fost ministru de Externe și ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Iulian Chifu – fostul consilier prezidențial pentru Securitate și Politică Externă al lui Traian Basescu, Tiberiu Liviu Chondon – șeful Statului Major al Forțelor Navale și Gheorghe Hațegan – director general adjunct al companiei de stat, Transgaz.

Noile dezvăluiri legate de românii indezirabili vin în contextul în care ministrul olandez de Externe, Mark Rutte a anunțat, vineri, că a primit din partea Kremlinului o listă cu peste 80 de personalități din statele membre ale Uniunii Europene cărora li s-a interzis accesul în Rusia.

Lista a fost transmisă după ce trei deputați olandezi, care doreau să meargă într-o vizită în Rusia, și-au anulat călătoria pentru că MAE rus le-a refuzat viza.

 

Sursa: www.ziare.com