[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cine salvează România?

Cristi Merchea ___________

       În 30 de ani am tot sperat. Nu am crezut, am sperat. Din 1992, de când am luat calea pribegiei, am tot încercat și acasă. Niciodată cu succes. Acum am renunțat să mai visez la o Românie normală.

       Mai sper în tinerii care au ieșit acum pe baricade, în cei nemânjiți, în cei din USR PLUS. Doar la ei mai stă purterea schimbării iar noi putem să-i ajutăm prin vot.

       Generația noastră? O generație irosită, pierdută departe cu gândul acasă, măcinată de dor, de dorințe, de durerea de a nu fi alături de cei dragi… Cea de acasă? O altă generație pierdută și pierită încet-încet, ruinată, în metastază, formată în comunism și spoită în arama lucioasă a neo-capitalismul mioritic… Aceste două generații bolnave, îmbolnăvite de „reprezentanții” în care s-au amăgit mereu că va fi mai bine, mai puțin vor putea face ceva. N-au făcut până acum, de-acum nici atât. Singurul lucru serios, măcar odată, din când în când, e la alegeri. Atunci când, cel puțin generația din țară, va trebui să uite de pungi pline și de suta dată pe sub mână, de rachiul veninos strecurat cu perfidie de lingăii cerșetori de voturi și să meargă la urne cu mintea trează și inima la copiii care le spun: nu mai votați hoți! nu mai votați corupți!

       Tinerii, doar ei sunt cei care vor putea scrie o nouă istorie, fără tâhari naționali insituționali, eliminând de la cârma țării putregaiul și cancerul moștenite în decenii bune. Eliminând tot ce înseamnă iliești, hrebenciuci, năsași, de-alde dragnea și viorici, oprișani și olguțe, tâlhari mai mari sau mai mici până la stârpirea lor și a neamurilor lor culcușite în toate posturile cheie ale țării.

   

       Cum se poate salva România? O soluție ar fi, utopic vorbind: întoarcerea într-o singură zi a  tuturor românilor emigrați, care, teoretic, ar schimba radical echilibrul de forțe în funcționarea statului. Prezidențialele din 2016 au arătat cât de mult iubesc cei de afară pe cei din cauza cărora au luat drumul pribegiei. Aici, dincolo de granițe, ciuma roșie, la fel cum oricare alt partid politic, nu mai are nici o putere de cumpărare sau de influențare. Românii emigrați au văzut că se poate și altfel și că s-ar întoarce în România, dar cu o condiție: ca aceasta să fie ca țările unde locuiesc și muncesc acum. Practic, imposibil. 

       Apoi,  soluția cea mai la îndemână: ieșirea la vot în mod responsabil, corect și coerent și alegerea persoanelor juste, care merită. Asta pentru că, dacă în anii anteriori s-a votat răul minor, de data aceasta există și soluții mult mai bune, mult mai aproape de ceea ce țara are nevoie: tinerii.

Lasă un răspuns