[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cinecittà (Roma) – Un incendiu a distrus întreaga scenografie

foto arhivă

Un puternic incendiu, în noaptea de 6 spre 7 iunie, a distrus scenografia permanentă, amenajată în locul simbol al cinematografiei romane și italiene: Cinecittà.

Incendiul a distrus marea parte a „set-ului”, un mic orășel antic construit în 2005 tocmai pentru a ambienta în diferite epoci filmele care se ralizau: Hbo Rome, seria I Borgia sau videoclipurile lui Ligabue. Distrusă și Basilica Aemilia, o structură de 1500 de metri în care încăpeau până la 1200 de persoane. Daune de circa 3-4 milioane de euro, potrivit cotidianului RepubblicaÎntreaga scenografie a fost proiectată pentru a prezenta construcțiile clasice ale Forului Imperial roman din epoca republicană.

Situat în partea de est a capitalei italiene, aproape de șoseaua de centură, Cinecittà a apărut în perioada interbelică, ca o ambiție fascistă de a ieși în lume prin cinematografie dar și ca instrument propagandistic al regimului. O replică italiană a Holyood-ului american, aici și de aici realizându-se mulțe filme cumulți regizori și actori deveniți ulterior faimoși în toată lumea. Este locul unde s-au năruit speranțe dar sau realizat și multe visuri.

 

 

 

Lasă un răspuns