[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

CIORBĂ DE SFECLĂ ROȘIE

Ciorbă de post

O ciorbă care nu se face mereu din lipsă de tradiție dar care e plină de vitamine. Mai mult, este leguma care ajută ficatul la detoxifiere și  la formarea globulelor roșii. De aceea este indicat să nui fierbeți foarte mult.

Ciorba de sfecla rosie coaptaINGREDIENTE

  • 2 sfecle roșii medii (date prin răzătoare)
  • 3 cartofi medii (tăiați cuburi)
  • 1 ceapă roșie (tocată mărunt)
  • 1 morcov mediu (tocat mărunt)
  • 1 ardei gras (tocat mărunt)
  • 1 rădăcină pătrunjel (tocataă mărunt)
  • 6 linguri ulei
  • ½ legătură pătrunjel (tocat)
  • zeamă de la 1 lămâie
  • sare, piper

ciorbaMETODA

  1. Într-o oală înaltă cu o capacitate de minim 3 litri, punem ceapa, morcovul, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel și ¾ din sfeclă roșie să se untuiască, în ulei, la foc mediu timp de 5 minute, amestecând din când în când.
  2. Adăugăm 2,5 litri de apă peste legumele care sfârâie.
  3. Punem și cartofii și îi lăsăm să fiarbă toate, cam 20 de minute.
  4. După 20 de minute, adăugăm ¼ rămas din sfeclă. Dregem ciorba cu zeamă de lămâie, sare și piper, după gust. Mai lăsăm 5 minute pe foc.
  5. Inchidem și presărăm deasupra pătrunjelul tocat.
  6. Pentru cine nu ține post, se poate adăuga la urmă o lingură de smântână
  7. La sfârșit se presară pătrunjel verde