[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„CIREȘE AMARE” VA FI PREZENTATĂ LA SALONUL INTERNAȚIONAL DE LA TORINO

Prezentarea va avea loc la Salonul Internaţional de la Torino (Lingotto) pe data de 19 mai, ora 17:00, la Sala România

„Cireşe amare”- de Liliana Nechita

„Cireşe amare” este povestea emoţionantă a românilor plecaţi la muncă în străinătate, despre mame şi despre traiul între două lumi, despre dor şi despre viaţa celui care pleacă şi o ia de la capăt.

„Liliana şi-a crescut copiii singură, mamă şi tată la un loc; a văruit, a crăpat lemne, a tencuit, a gătit mii de oale de mâncare, a făcut teme, a visat cu Vivaldi, a încercat să trăiască normal. Greu. Aşa că a ascultat de o prietenă, a urcat în primul microbuz către Roma şi a rămas acolo. N-a durat mult şi a ajuns la marginea prăpastiei. Atunci a început să scrie şi a descoperit că astfel se curăţă, se eliberează, are puterea de a da mai departe poveştile ei sau ale altora. Când a plecat era femeie de 30 şi ceva de ani, care, în mica ei valiză, printre câteva haine de schimb, a luat şi două-trei cărţi de căpătâi să-i ţină de urât şi de dor. Nici prin gând nu-i trecea că va ajunge să se scrie pe sine, în propria ei carte.“ (Irina PĂCURARIU)

„Toată viaţa Lilianei e o durere şi inima ei, o mare cireaşă amară. Dar femeii acesteia simple, calde, duioase i-a dat Dumnezeu puterea şi darul de-a povesti cu parfumul şi gustul dulceţii de cireşe amare. Cea mai bună dulceaţă din lume. Pentru cine sunt cireşele Lilianei?… Pentru oricine se plânge de greul vieţii.“ (Mihaela CÂRLAN)