[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

COAJA DE PORTOCALE

Beneficii pentru sănătatecoaja

Coaja de portocală este, de fapt, la fel de bună ca şi portocala însăşi. Are proprietăţi atât de uimitoare şi incredibile încât este, realmente, un depozit de proprietăţi.

Vindecă bronşita

Ceaiul din coji de portocale este un remediu excelent. Trebuie să beţi cât puteţi de mult şi cât de des posibil. Vă va ajuta să învingeţi infecţia.

Necazurile pielii


Degerăturile sunt ceva obişnuit pentru unele persoane cu pielea sensibila. Nu trebuie să vă bazaţi pe metodele chimice de tratare ale acestora. Coaja de portocală arsă şi tocată poate face o treabă foarte buna atunci când este amestecată cu uleiuri vegetale şi se aplică pe zona afectată.

Asigură un tranzit intestinal mai bun

Fructele bogate în fibre, aşa cum sunt portocalele, au un efect minunat asupra sistemului digestiv. Ele ajută să vă curăţaţi pe interior şi ajută foarte mult în reglarea tranzitului intestinal. Unul dintre cele mai bune beneficii oferite de coaja de portocală este faptul că are peste 200% mai multe fibre decât pulpa fructului! Dacă suferiţi de probleme de digestive, încercaţi un ceai din coaja de portocală. Mai întâi, lăsaţi coaja de portocală afară, în soare, până când se usucă. Scufundaţi o cantitate mica de coajă, aproximativ o linguriţă plină, în 450 ml de apă fierbinte. Lăsaţi-l să se infuzeze aproximativ 15 minute sau mai mult dacă vă place aroma mai puternică. Bând acest ceai, veţi beneficia de un laxativ destul de eficient.

Vindecă mahmureala

Fierbeţi coaja de portocale în apă pentru aproximativ 15-20 de minute, adaugaţi un pic de sare şi puteţi bea lichidul astfel rezultat întocmai ca pe un ceai.

Tratează respiratia urât mirositoare

Mestecarea unor bucăţi mici de coajă de portocală poate ajuta la eliminarea respiraţiei neplăcute. Aceasta îmbunătăţeste, de asemenea, nivelul pH-ului din gură, previne apariţia cariilor şi menţine respiraţia proaspată pentru mai mult timp.

Beneficii pentru îngrijirea pielii

Pentru persoanele care suferă de ten gras, coaja de portocală poate veni în ajutor. Acesta este un instrument foarte bun de infrumuseţare; pasta din coaja de portocală aplicate pe faţă îndepartează pielea moartă. Aceasta înseamnă şi beneficii prin închiderea porilor, iar pielea arată mai proaspătă şi tinerească.

Raceli obişnuite

Face faţă cu succes în tratarea răcelilor obişnuite dar, la fel de bine, şi în cazul tusei fiind perfect capabilă să gestioneze toate simptomele uşoare ale bolii. Coaja de portocală conţine mai multa vitamina C decât portocala în sine. Vitamina C este cunoscută pentru ajutorul enorm pe care îl oferă în lupta cu o raceala. Înmuiaţi coaja de portocală în puţină apă clocotită. Lasaţi să stea un pic. Beţi acest lichid, din când în când, pe timpul zilei şi răceala va dispărea mai devreme decât de obicei.

Pectina face minuni

Unul dintre constituenţii principali ai cojii de portocală, care îl face atât de bun pentru organism, este pectina. Acesta este un carbohidrat care se găseşte în mod natural doar în cateva substanţe. Acesta ofera numeroase beneficii intestinelor. Pectina ajută la înmulţirea bacteriilor sănătoase şi asigură funcţionarea mai bună a organismului.
Coaja de portocală conţine d-limonene – o substanţă foarte bună care previne cancerul de piele. Această substanţă ajută la reducerea cresterii tumorilor la nivelul pielii. D-limonene serveşte ca scut faţă de razele ultraviolete, ceea ce asigură o protecţie solară eficientă şi naturală şi, astfel, o măsură preventivă a cancerului de piele atunci când este frecată direct pe piele sau adaugată în uleiuri şi loţiuni pentru piele.

Oase mai puternice

Coaja de portocală conţine de două ori mai mult calciu decât portocalele. 100 grame de coaja de portocala conţine mai mult de 150 mg de calciu, în timp ce 100 grame de pulpă de portocale deţine mai puţin de 50 mg. După cum probabil ştiţi deja, calciul este esenţial pentru sănătatea şi întreţinerea oaselor precum şi a dinţilor.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar

S-a demonstrat faptul că îngerarea regulată de vitamina C reduce apariţia unor boli minore şi poate ajuta la dobandirea unei mai bune stări de sănătate făcând din răceală, oboseală, infecţii şi dureri de cap nişte lucruri de domeniul trecutului. Vitamina A, un alt nutrient vital conţinut în coaja de portocală, de asemenea, se constituie într-un ajutor de nădejde pentru stimularea sistemului imunitar pe lângă îmbunătăţirea vederii, rol pentru care este deja celebră.

Combate bolile de inimă

Hesperidina, este un antioxidant excepţional care vă protejează inima prin scăderea tensiunii arteriale – cauza cea mai întalnită în cazul bolilor de inima. În plus, coaja de portocală vă poate ajuta la scăderea colesterolului constituindu-se, astfel, într-un alt factor de protecţie împotriva problemelor cardiovasculare.

Un antiinflamator eficient

Cojile de portocale sunt cunoscute a fi eficiente în diminuarea inflamaţiei. Aceia care suferă de inflamaţii foarte severe, găsesc adesea alinare prin utilizarea cu regularitate a coji de portocale în regimul lor alimentar.