[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Cogumelo do sol – ciuperca antitumorală și anitoxică

       14.000 de tipuri de ciuperci există pe Pământ şi printre ele se află adevărate minuni ale lumii. Una dintre acestea este Agaricus Blazei Murill, denumită și  Cogumelo do sol sau  Ciuperca lui Dumnezeu. Aceasta creşte spontan în regiunea înaltă, muntoasă Piedade, Sao Paolo, din sud-estul Braziliei şi este cultivată în America de Sud, China şi Japonia. Condiţiile de creştere ale acestei ciuperci sunt, printre altele: temperatura înaltă, multă umiditate, aer purificat şi sol cu îngrăşăminte.  

      În 1960 o echipă de cercetători ai univesității Pennsylvania a decoperit că în acea zona oamenii aveau o incidență redusă a bolilor degenerative, o  longevitate mult mai mare față de cei din regiunile limitrofe tocmai pentru că aici locuitorii foloseau în alimentație această ciupercă.

       Multe alte cercetări au fost realizate de atunci descoperindu-se astfel că Agaricus blazei Murrill (ABM) are proprietăți antioxidante, antialergice, antiimflamatorii, antimicrobiotice și antitumorale, potențiind sistemul imunitar și protejând organismul de toxinele ambientale și din mâncărurile pe care le coonsumăm.

        În vitro și în vivo încetinește proliferarea celulelor tumorale și le inhibă tendința de a invada alte organe și țesuturi. Mai mult, aceasta acționează în sinergie cu medicamentele chemioterapeutice și le reduce efectele colaterale îmbunătățind semnificativ calitatea vieții și efectele terapiei.

      Creşte imunitatea împotriva cancerului 
 

      Ciuperca Agaricus Blazei Murill are un bogat conţinut de proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, conţine şase tipuri de steroizi (cerebusterol şi ergosterol), ce ajută la oprirea creşterii numărului de celule canceroase. La testul HeLa (oprirea multiplicării celulelor), pentru care s-a folosit un ţesut afectat de cancer uterin, o cantitate foarte mică de steroizi (10-30 ppm) a oprit celulele canceroase să se multiplice. Primul rezultat al unui test clinic a fost prezentat la al doilea Simpozion Internaţional despre Efectul Ciupercilor, la Seoul, Coreea de Sud, în mai 1994. De asemenea, Agaricus şi-a dovedit eficienţa şi în cazurile în care ciuperca a fost luată în paralel cu alte tratamente, eliminând efectele secundare şi crescând imunitatea organismului.

Medicamentul care conţine ciuperca 

       Această ciupercă poate fi găsită în produsul Oyama Agaricus Blazei Micro C. Acesta conţine 120 de elemente esenţiale bunei funcţionări a organismului (minerale, vitamine şi aminoacizi), fapt pentru care a primit evaluări excelente de la asociaţii de medicină alternativă de renume din Japonia şi din SUA.

       Acest produs are cel mai mare nivel de proteine (46,2% faţă de media de 43%), cel mai înalt nivel de carbohidraţi nonfibroşi (38%) şi conţine mai mult acid glutamic monosolium glutamat decât alte ciuperci. Produsul, care conţine 100% extract de Agaricus Blazei Murill, se dizolvă în apă şi se asimilează uşor. Singurele persoane care nu pot consuma acest produs miraculos sunt cele care au alergii la ciuperci.

       Potrivit doctorulzilei.ro, iată efectele minunate ale consumului acestei ciuperci:

     – rolul antitumoral prin activarea sistemului imunitar al gazdei şi al sistemului reticulo-endotelial, stimulând inducţia de interferon, acţionând ca BRM şi prelungind viaţa. Se ştie deja că ciuperca Agaricus Blazei Murill are efect antitumoral cu 20%-25% mai ridicat decât speciile de ciuperci Lentinus, Flammulina velutipes, Pleurotus ostreatus sau Pholiota nameko, suprimând multiplicarea celulelor canceroase;

     – prevenirea cancerului;
     – reducerea glicemiei, fiind benefică în cazul diabetului;
     – scăderea tensiunii arteriale;
     – scăderea colesterolului;
     – remediu pentru arteroscleroză şi osteoporoză;
     – întărirea sistemului imunitar (previne astfel apariţia tumorilor maligne);
      – tratarea alergiilor cutanate;
     – reglarea secreţiei tiroidiene;
     – protejarea împotriva virusului hepatic;
     – stimularea producţiei de globule roşii;
     – favorizarea absorbţiei intestinale;
     – detoxifierea organismului;
     – stimularea sistemului nervos;
     – reglarea contracţiei musculare;
     – regenerarea capilară şi epitelială;
     – păstrarea funcţiei reproductive.
     – antiinflamator.

Lasă un răspuns