[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Colindători români la casele românilor din „Cetatea Eternă”

12380118_10153630687870033_1375627958_n
Grupul „Arpeggio%Roua” alături de proprietarii hotelului din centrul Romei

Chiar dacă știrea am primit-o duminică, v-o redăm pentru că rămâne de actualitate în aceste zile.

Departe de casă dar cu gândul la ea, la ce e mai frumos acum în țară, la ceea ce făceau când erau mai mici, un grup de români care deja a devenit cunoscut la Roma, „Arpeggio&Roua” merge pe la casele românilor, ale instituțiilor, afacerilor și școlilor românești să le colinde.

Tânăr ca entitate, grupul  „Arpeggio&Roua”  a fost singurul grup străin care a participat anul acesta la Festivalul de colinde „Festival dell’Avvento 2015” organizat la Roma de Libera Accademia sub îndrumarea artistică a maestrului Giovanni Gava.  Și nu oriunde, ci în cea mai exclusivită promenadă a Capitalei Italiei, „Galleria Sordi” din fața Parlamentului.

Așa a început „turneul” de colindat al acestui frumos grup, aplaudat mai întâi de italieni și străini, urmat ulterior, duminică seara, de urările făcute patronilor români de la hotelul „Corso Grand Suite” tot din centrul Romei. Ovidiu Burdușa, proprietarul hotelului, spune că: „Dacă în Capitala Italiei albul zăpezii lipsește cu desavârșire, ne rămân mirosul bunătăților din cuptor, luminițele multi-colore ale bradutului împodobit după tradiție  și după puterea si imaginația fiecăruia, dar și cadourile aduse de Moș Crăciun.

Au venit sa ne Colinde din tot sufletul și să ne facă, pentru aproape o oră, să uităm  că suntem în mijlocul ,,Cetății Eterne.

Peste 6 ani aceasta clădire unde ne desfașurăm activitatea împlinește 200 de ani, cred ca a fost prima dată când, în acest loc, s-au auzit colinde românești! Multumim, dragi colindători!”

12339299_941088192639184_1903559182519289342_o„Ne-am gândit sa ducem Crăciunul în casele celor dragi și în instituții, ne spune Simona Vasile, unul dintre colindătorii grupului.  Am batut la ușa hotelului „Corso Grand Suit”e duminica seara unde am fost primiți ca acasă. Am facut o surpriză și românilor di parohia de la Pomezia care, dupa slujba de duminică, au ascultat și cântat împreună cu noi primele colinde de anul acesta. Urmează să mergem miercuri la costumista noastra, Elena Dascălu, care a creat pentru noi costumele populare stilizate”

Lista locurilor unde acești frumoși români, cu voci extraordinare și cu o ținută artistică deosebită, continuă. Așa că, țineți urechile ciulite și răspundeți dacă vreți să auziți voci călduroase care să vă cânte bucuriile și melodiile de acasă.

Un mod remarcabil de a duce, oriunde s-ar afla, tradițiile noastre, de a face românii fericiți și mai aproape de lumea de basm a sărbătorilor românești.

https://www.facebook.com/ovy.burdusa/videos/10153630689780033/