[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Colosseum-ul ar putea deveni o inimă „vibrantă” a Romei, care va găzdui concerte și spectacole frecvente

La secole distanță de vremurile în care în Colosseum-ul din Roma răsunau clinchetul săbiilor care se ciocneau în arenă și strigătele spectatorilor din tribune, noua directoare a celui mai faimos monument din Italia intenționează să permită în acest loc istoric organizarea de concerte rock susținute de artiști precum Sting și U2, informează The Telegraph.

Alfonsina Russo a fost desemnată vineri directoarea amfiteatrului, în cadrul eforturilor guvernului italian de a revigora sectorul patrimoniului cultural al țării.

Muzicienii ar urma să susțină concerte într-o zonă placată cu lemn din arena Colosseum-ului care acoperă ceea ce a fost odată locul unde pe nisip se scurgea sângele gladiatorilor răpuși în luptă și al animalelor sălbatice măcelărite în cadrul unor spectacole fastuoase.

„Mi-aș dori ca el să revină la funcția sa inițială, un loc frecventat de oameni obișnuiți, un loc în care locuitorii Romei să poată urmări spectacole și să se plimbe așa cum se obișnuia pe vremea împăraților”, a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera Alfonsina Russo, la bază arheolog, cu o vastă experiență în administrarea siturilor de patrimoniu.

Colosseum-ul, construit între anii 72 și 80 după Hristos, este cel mai vizitat sit istoric al Italiei, primind peste șase milioane de turiști în fiecare an.

Începând de la 1 noiembrie, vizitatorii Colosseum-ului pot ajunge în cea mai înaltă galerie a monumentului antic, pentru prima dată în 40 de ani, după o îndelungată restaurare.
În octombrie, au fost deschise terasele panoramice de circa 40 de metri înălțime. Nivelurile al patrulea și al cincilea ale Colosseum-ului au făcut obiectul eforturilor de restaurare din 2010, la un cost total de circa 1,5 milioane de euro.

Ultimul nivel al Colosseum-ului era zona ocupată de oamenii de rând, care veneau, în urmă cu aproape 2.000 de ani, pentru a-i vedea pe gladiatori luptându-se cu animalele în amfiteatru. Nivelul al IV-lea era ocupat de comercianți, al treilea era rezervat clasei de mijloc, al doilea oficialilor imperiali, iar primul împăratului și senatorilor.

Agerpres

Lasă un răspuns