[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Comuna Milcovul, singura din Vrancea care a semnat adeziunea de Unire, reprezentată la Chișinău

Duminică, 25 martie 2018, la Chișinău va avea loc Marșul Centenarului.
Doina Mustățea, reprezentanta publicației Emigrantul din Italia, – de loc din comuna Milcov, Vrancea, dar cu bunicii materni din Basarabia – va duce  în capitala Moldovei Declarația de Unire semnată de mai mulți localnici ai comunei sale natale în frunte cu primarul Mihai Neață. Pe lângă Declarație, Doina merge încărcată cu daruri, cărți și sufletul plin de speranță.
La Focșani este așteptată de primarul comunei Milcovul pentru aprimi Declarația

Doina Mustățea

Colaboratoare a publicației noastre dar și a Ziarului de Vrancea, Doina este un membru activ al comunității românești din Roma, cea care se implică și se dedică cu toate forțele în ajutorarea persoanelor, copiilor și tuturor celor cu probleme de sănătate sau sărăcie.

Pachetele sale cu cărți, haine, mâncare sau medicamente au ajuns în multe sate și case ale românilor nevoiași din țară, demonstrând un altruism și o tenacitate rar întâlnite la români.

„Milcovul, în istorie a fost hotarul dintre Moldova și Muntenia până în 1859 când cele doua principate s-au unit. Dumincă, la marșul de la Chișinău, Milcovul va fi simbolul unirii și exemplul ca o apă, pe ambele ei maluri, este apa românilor așa cum va fi și Prutul într-o zi” a spus Doina Mustățea înainte de a pleca spre Moldova. 

Declarația semnată de locuitorii comunei Milcovul, Vrancea . foto: Ziarul de Vrancea

Lasă un răspuns