[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Comunicat al Ambasadei Române la Roma

 

IMPORTANT

Anunț referitor la organizarea alegerilor pentru Președintele României

Tot ce trebuie să știți despre al doilea tur de scrutin al Alegerilor pentru Președintele României găsiți pe pagina web a Ambasadei României în Italia https://roma.mae.ro/node/1519

MAE-RomaniaPentru a asigura o bună desfășurare a procesului electoral vă recomandăm următoarele:
1. citiți cu atenție informațiile din link-ul de mai sus;

  1. prezentați-vă la vot cât mai devreme, încă de la primele ore ale dimineții;
  2. în măsura posibilităților, printați și completați dinainte declarația pe proprie răspundere (cu adresa din actul de identitate românesc), urmând să o semnați în fața comisiei de votare.

Vă asigurăm că facem eforturi majore astfel încât toți cei care se prezintă la cele 51 de secții de votare din Italia să poată vota. Pentru aceasta este nevoie de eficiență, însă țineți cont că cei din comisiile de vot supuși unui efort fizic și psihic constant timp de 15-16 ore și merită același respect precum cei care stau la rând să voteze.

Este important să ne exercităm drepturile democratice manifestând, în același timp, înțelegere, calm și respect unii față de alții, cu convingerea că fiecare dintre noi reprezintă România. Autoritățile diplomatice și consulare din Italia au acționat și vor acționa întotdeauna cu bună credință și devotament necondiționat pentru apărarea intereselor și imaginii României și în serviciul românilor din Italia.