[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Comunicat PNTCD privind situatia de la Paris

pntcdPNTCD considera ca Presedintele Frantei, Francois Hollande are dreptul sa declanseze procedurile pentru apararea colectiva, in temeiul art. 5 din Tratatul NATO, sub mandat ONU, impotriva terorismului PNTCD condamna actiunile teroriste care au lovit ieri Parisul, coordonate de forte criminale.

Aceste forțe sunt constituite intr-o retea planetara si au declarat un razboi fara precedent in istorie intregii umanitati, prin mijloace bestiale.

PNTCD isi exprima intreaga compasiune pentru familiile victimelor si pentru poporul francez. Franta a devenit principala tinta a terorismului in Europa, deloc intamplator, Franta reprezentand centrul culturii democratice europene, in mod traditional. Date fiind gravitatea, amploarea, precum si tacticile si strategiile folosite de teroristi impotriva umanitatii, a democratiei si a modului de viata European, un spatiu al tolerantei, PNTCD considera ca Presedintele Frantei, Francois Hollande, Presedintele SUA, Barack Obama, ceilalti decidenti politici si militari, au dreptul sa declanseze procedurile pentru apararea colectiva, in temeiul art. 5 din Tratatul NATO, impotriva terorismului. Fortele NATO, principalul garant politic si militar al democratiei, vor trebui sa se implice decisiv in eradicarea fortelor teroriste care actioneaza dupa principii, cu mijloace si cu o forta militara uriasa. Aceasta coalitie este indreptatita sa actioneze cu toate capacitatile militare, interventia terestra fiind legitima. Pentru motivul ca terorismul reprezinta o amenintare la adresa tuturor statelor si intregii umanitati, indiferent de traditie, cultura, religie, Alianta Nord-Atlantica trebuie sa-si uneasca fortele cu toate statele care doresc sa participe la aceasta actiune, intr-o larga coalitie, sub mandat ONU, pentru a se exprima astfel solidaritatea popoarelor impotriva crimei si bestialitatii.

PNTCD, partid simbol al românilor, care s-a luptat cu ciuma rosie, in numele democratiei si al demnitatii umane, solicita Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, sa transmita dorinta poporului român de asumare a valorilor noastre de libertate si de participare la o astfel de coalitie militara.

Biroul National de Conducere al PNTCD,

Presedinte PNTCD,

Aurelian Pavelescu