[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Concert de 1 Decembrie la Academia Română din Roma

Clara Cernat, Thierry Huillet2
Violonista româncă Clara Cernat şi pianistul francez Thierry Huillet

Ziua Naţională a României, este sărbătorită de Accademia di Romania in Roma prin concertul susţinut de violonista Clara Cernat şi pianistul Thierry Huillet. Evenimentul se va desfăşura la sediul academiei vineri, 28 noiembrie 2014, orele 18.30, Sala de Concerte.

In program:

Henryk Wieniawski: Polonaise Brillante

Camille Saint-Saëns: Danse macabre

George Enescu: Sarabanda pentru vioară solo

 

Ion Scarlatescu: Bagatelle

 

Thierry Huillet: Două colinde, Le Petit Prince (fragmente)

Niccolò Paganini: Cantabile

Ciprian Porumbescu: Balada

George Gershwin: Rhapsody in blue

(transcriere pentru vioară şi pian: Thierry Huillet)

 

Violonista româncă Clara Cernat şi pianistul francez Thierry Huillet sunt un duo, dar fiecare dintre cei doi artişti îşi păstrează individualitatea.
                Thierry Huillet, pianist francez este, printre altele, un foarte bun cunoscător al limbii şi culturii române: compozitor versatil, joaca un rol rar întâlnit, atât ca şi compozitor cât şi ca interpret în diferite situaţii muzicale, de la muzica de cameră la muzica scrisă pentru opera, balet şi teatru. În anul 1997 a fost câştigătorul Premiului I la Concursul Internaţional de Pian din Cleveland (SUA), iar în 2000 a fost ales de către Consiliul Europei ca interpret oficial al Imnului Europei. În paralel cu cariera concertistică de pianist, Thierry Huillet desfăşoară o activitate importantă în calitate de compozitor, caracterizată printr-un limbaj personal şi modern, departe de modă şi clişee. Compoziţiile sale au fost interpretate pe toate cele cinci continente şi sunt publicate de Editions Alphonse Leduc din Paris.
                Clara Cernat reprezentantă strălucită a Şcolii româneşti de vioară şi elevă a Maestrului Ştefan Gheorghiu, a obţinut cele mai bune calificative ale Academiei de Muzică din Bucuresti, după care s-a perfecţionat studiind cu legendarul Tibor Varga. Înregistrările concertelor sale au fost difuzate de posturi de radio, cum ar fi BBC, France Musiques, Deutsche Welle şi Radio România. Repertoriul sau eclectic, gustul pentru lucrările frumoase şi rare, au atras atenţia şi recunoaşterea unanimă a criticilor de specialitate. Ea a performat în mod frecvent ca solist, dar cea mai mare dragostea pentru ea este muzica de cameră.

Împreună cu soţul ei, pianistul şi compozitorul Thierry Huillet, formează un duo aclamat şi apreciat în sălile de concerte importante din întreaga lume: National Center for Performing Arts Beijing, Opera din Hanoï, Teatro Liceo y el Auditorio de  Barcelona, Teatro Coliseo in Buenos-Aires, Théatre de la Monnaie- Bruxelles, Salle Gaveau, Théatre du Chatelet-Parigi. Împreună, au avut numeroase recitaluri în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Vietnam, Brazilia, Argentina, Libia, Tunisia, Coreea şi în toată Europa, de asemenea au performat în cadrul unor festivaluri importante. Ambii sunt câştigători ai unor concursuri internaţionale de prestigiu (Premiul I la Concursul International de Pian din Cleveland, Statele Unite ale Americii, pentru Thierry Huillet, şi Premiul I la Concursul International Johann Sebastian Bach pentru Clara Cernat), sunt uniţi atât în viaţă cât şi pe scenă.