[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Condamnați pentru șpagă la Academia Română din Roma

Despre Academia Română și combinațiile care au avut loc acolo, publicația noastră a scris aici. Materialul de mai jos este rezultatul unei anchete mai vechi desfășurate în urma unei plângeri. Așteptăm și rezultatele anchetei Corpului de Control MAE și al procurorului DNA veniți la Roma și Venezia anul trecut. Mai ales că cele despre care noi scriam și despre care nu am scris sunt mult mai grave.

Doi foști angajați ai Ministerului de Externe au fost condamnați defintiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, într-un caz în care au fost acuzați că au cerut și au primit peste 13.000 de euro de la reprezentanții unei firme, pentru atribuirea unor contracte de lucrări cu Accademia di Romania din Roma.

Cele două persoane sunt Nelu Bitica, sef birou administrativ la Accademia di Romania de la Roma (centru cultural român aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe), și soția acestuia, Gabriela Bitica, care era la data faptelor economist la Biroul Financiar din cadrul Ambasadei României de la Roma.

Citește toată știrea: ziare.com

Lasă un răspuns