[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Conducerea PPDD în frunte cu Dan Diaconescu a venit la Roma să sprijine românii în alegeri

d d aeroportCampania electorală la Roma este pe sfârșite dar greii PP-DD au venit în Italia să sprijine membrii partidului la alegerile locale.

Președintele PPDD Dan Diaconescu împreună cu Eugen Mihalache, președintele pe Diaspora,  au venit astăzi la Roma, la invitația unuia din membrii marcanți ai partidului său din Diaspora, Sandu Neacșu. Focșăneanul, alături de alți membri și simpatizanți ai Partidului (Mihaela Merlușca, Ion Ieremia), este candidat la funcția de consilier la primăria sectorului VI al Romei. Am reușit să avem un interviu în exclusivitate pentru ziarul nostru.

Reporter:  – Prima întrebare ar fi despre scopul vizitei dumneavoastră la Roma.
Dan Diaconescu: – Scopul vizitei este să-i sprijinim pe preitenii noștri la alegerile de duminică, pe oamenii care simpatizează sau suțin PPDD de multa vreme astfel încât, dacă alegerile din România nu am reusit încă să le castigam, să le câștigăm pe cele de la Roma.
Reporter: Ați venit aici la cererea expresă a unei persoane sau a unui grup?
Dan Diaconescu: – Nu, nu. Eugem Mihalache mi-a recomandat să venim. În această perioadă fiind închis OTV, suntem mai puțin ocupați. Avem  vreme să ajungem în sfârșit acolo unde ne-am propus să mergem, in Italia si, săptămâna viitoare, în Spani.
Reporter: –  E pentru prima data cand veniți la Roma?
Dan Diaconescu: – Am mai fost la Roma ca ziarist, ca turist în ultimii ani, dar e prima oară când vin în calitate om politic.
Reporter: – Tot prima oară și când sprijiniți un candidat din Diaspora?
Dan Diaconescu:– Prima dată. Prima dată. Sigur că am sprijinit candidații din 9 decembrie de la alegerile parlamentare și am și câștigat. Mă rog, în anumite colegii.
dd grupReporter: – In ultima perioadă mulți exponenți de vază ai PPDD au părpăsit partidul sau grupurile parlamentare. V-a afectat în vre-un fel?
Dan Diaconescu:– Nu, dimpotrivă. Ne-a întărit. Unii au părăsit, alții au fost excluși, alții au ales calea unei independențe … sunt, în opinia mea, merele,(între ghilimele), merele PPDD care au au intrat în Parlament. Acolo, în parlament,  au intrat într-un coș cu mere stricate. Pentru că asta este. Nu degeaba cetățenii României și-au format o părere greșită despre parlamentarii României. Vorbesc despre cei vechei, ai partidelor PNL, PSD, UDMR, USL …PC și UNPR care au format un parlament ca un coș cu mere stricate. Sigur guvernele apăreau, cădeau în funcție de aceasta. Ăsta-i cancerul care a distrus structura Romaniei.
În utlimii ani românii votau ceva după care cei aleși plecau, se schimbau, făceau alte partide încât oamenii nu mai știau pe cine și de ce au votat. Apăreau și dispăreau partide… Eu sper că aceste lucruri să ia sfârșit să nu se mai ajungă la aceste situații mai ales că am făcut o propunere de lege care să interzică traseismul politic.
Sigur, există 5%, 10% procente de trădători și în partidul nostru, dar asta este normal. Cam așa este națiunea noastră, natura omului în general .  Asta se întâmplă și în alte națiuni mai dezvoltate. S-a întâmplat, asta e istoria.
Din 68 de oameni am răpmas cu 58, paote 2-3 se vor întoarce, poate nu, poate alții vor pleca. Important este că sperăm cu aceștia să putemschimba ceva în politica românească. Cele 100 de măsuri să se pună în aplicare după ruperea USL.
Reporter: – Din declarațiile deputatului Aurelian Mihai pe care l-am întâlnit zilele trecute și din cele publicate de dumnealui pe Facebook am înțeles că s-a ”îndepărtat” de PPDD din motive care privesc conducerea partidului. Ne puteți spune care sunt aceste motive?
Dan Diaconescu:– Sincer nu știu ce motive a avut. La un moment dat,  Aurelian Mihai era unul din favorizații mei și ai OTV, în sensul că el a fost invitat la emisiunile OTV cel mai des. El a fost chiar preferatul meu când a fost vorba de alegerea unui reprezentant. El a plecat nu știu din ce motive. Are telefonul închis, nu răspunde … L-am căutat personal n-am reușit să vorbim. Din anumite discuții cu anumiti colegi ai mei am înțeles că unii au primit scrisori de la el în care susținea organizarea unei adunări extraordinare în care să propună schimbarea numelui PPDD în PP Aurelian Mihai. Cred că vrea să se candideze la Președenția României. S-ar putea să-și facă și partid, să meargă și mai bine decât al meu. Eu îi urez succes prin intermediul dumneavoastră; n-am avut ocazia până acum, nu mi-a răspuns. Dar până una alta, eu sunt aici să-i urez succes lui Sandu Neacșu și doamnei Merlușca,… ei sunt acum baza noastră, viitorul nostru. Despre Aurelian Mihai nu putem să vorbim decat la trecut. El este independent, spune el, dar statutul de parlamentar nu-i permite, el fiind în continuare și membru PPDD. O să facem o ședință a Biroului Național de Coordonare și o să discutăm și apartenența și situația sa. Pentru noi, domnul Tolan rămâne un om de bază aici și, cum spuneam mai înainte, era mai bine să fie dumnealui în parlalemnt decât Aurelian Mihai. Cine știe ce va mai fi. E un partid tînăr, nou, care mai are de învățat.
dd scipioni, neacsuReporter: – Am observat la întâlnirile PPDD din Italia multă agitație, mult interes din partea membrilor |PPDD de aici dar mai puțin din partea conducerii de la Centru. A existat la un moment dat o problemă pentru realizarea ștampilelor de către membrii sau șefii de filiale de aici.
Dan Diaconescu:– Știu problema ștampilelor. Au fost anumite imprecizii în cele ce s-au întâmplat aici. De asta sunt aici, ca să rezolv anumite probleme și mai ales să mă implic mai mult în conducerea partidului pe diaspora. De ce? Pentru că Diaspora este locul unde am obtinut al doilea rezultat după cel din județul Gorj.
Pe zi ce trece, oricâte imperfectiuni ar avea conducecerea sau membrii partidului nostru, nu pot fi acuzați de dezastrul prin care trece România. Astăzi, in România, se vinde CFR pe nimic. Ieri în România au anulat contractucl cu Behtel după ce PSD l-au facut acum 10 ani, astăzi îl anulează. Eu cred că după toate astea,românii de aici, care au o imagine mai distantă, mai înșeleaptă, care au o altă imagine. Știu mai bine ce înseamnă capitalismul și vor ștampila și mai mult PPDD care a demonstrat ca nu este ca celelalte partide. Datorită politicii duse de partidele politice vech,i România a ajuns astăzi în această situație. Ei au făcut ca milioane de români să emigreze. Românii de aici, peste un milion, cu ai căror reprezentanți m-am întâlnit aici nu au venit de bine.  Romania a fost condusă de oricine numai de noi, PPDD, nu. Ei sunt vinovații și românii trebuie să-i sancționeze.
Reporter: – O întrebare dincolo de scopul vizitei. Care este părerea dumneavoastră despre arestarea lui Gigi Becali?
Dan Diaconescu: – Gigi Becali este un produs OTV-ist, să zicem așa, la bază. Chiar dacă el ne-a atacat vehement cupă ce a intrat în USL, dacă am sa fiu președinte am sa-l grațiez. Sigur, legea trebuie să-și facă treaba. A fost Curtea Supremă, un complet de judecată de cinci judecători, decizia este a legii. Sigur, în cazul valiza și al furtului mașinii eu, personal, nu am fost de acord ca el să fie închis iar hoții liberi … Sperăm ca lucrurile să fie rezolvate și legea să lucreze corect. Noi cei din PPDD suntem împotriva oricăror afaceri ilegale cu statul, în ceea ce privește motivul arestării. Una peste alta,oricând el ar face o cerere de grațiere și eu aș fi președinte, i-aș acorda libertatea.
Reporter: – Sprijiniți doar candidații PPDDsau și pe ceilalți.
Dan Diaconescu:-Iubesc românii dar nu pot să-i sprijin pe cei care au votat oameni care odată au închis fabrici, au distrus economia națională. Îndoctrinați de politica USL, unii oameni nu au înțeles că aceștia sunt tot aceeași gașcă cu alt nume. Am avut surpriza, la o întâlnire cu oamenii din Brașov, să constat că aceștia au votat USL pentru că este un partid mai tânăr decât PPDD?! Fără să știe că acolo sun Iliescu, Năstase …
Reporter: – Ce program aveți zilele acestea?
Dan Diaconescu:– După amiază avem o întâlnire cu românii din sectorul VI al Romei. Mâine vom merge la o biserică în Borghesiana (Roma Est nr), la prânz la Velletri unde avem pe Ion Ieremia, un membru marcant al partidului nostru care se candidează dar pe care îl vom vizita ca prieteni pentru că astăzi ia sfârșit campania aici. Duminică vom vizita Cetatea Eternă.
dd grup 2                                                                                                                                           Cristi MERCHEA, Costel CIOBANU

 

dd scipioni 3

dd silviudd ziar

Lasă un răspuns