[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Conferinţa „Românii din Italia – Repere Identitare”

Întâlnire la nivel înalt a românilor din diaspora italiană cu miniştrii integrării român şi italian

cecile keige davidSâmbată, 23 noiembrie 2013, va avea loc, la Roma (în Aula Magna a Rectoratului Universităţii Roma 3 din Via Ostiense nr. 159), conferinţa intitulată „Românii din Italia – Repere Identitare”, cu participarea ministrului integrării italian Cecile Kyenge, a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, şi a ambasadorului României în Italia, Dana Constantinescu. Evenimentul, organizat de Departamanetul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) şi de Ambasada României în Italia, are ca obiectiv realizarea unui schimb de opinii şi informaţii de interes între autorităţile guvernamentale (române şi italiene) şi reprezentanţii comunităţii româneşti de pe întreg teritoriul Italiei.

În cadrul conferinţei, participanţii vor dezbate tematici care vizează drepturile românilor din Italia în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene şi vor participa la o sesiune de lucru pe tema procedurilor de întocmire a proiectelor pentru finanţare din partea DPPRP, cu participarea unor experţi din partea acestei instituţii.
Ambasada României în Italia încurajează participarea la conferinţă a liderilor de asociaţii româneşti, a mass-media de limba română din Italia.

Pentru inscrieri persoana de contact este Oana Liscan (oana.liscan@roembit.org).
Date necesare la inscriere: nume participant, asociatia reprezentata, date de contact. Data limita de inscriere joi 22.11.2013.