[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Congres PIR la Roma

pir

Partidul Identitatea Românească va organiza sâmbătă, 6 decembrie, începând cu orele 10.30 la Sala de Conferințe a Colegiului Salesian din Via Marsala, 42 – Roma, cel de-al II-lea congres, relatează actualitatea.it

 

Punctele principale sunt alegerile pentru funcția de președinte al partidului și pentru celelalte funcții de conducere. La Congres vor participa și oaspeți importanți români și italieni, printre care Renato Brunetta, coordonatorul partidului lui Silvio Berlusconi, Forza Italia. PIR și Forza Italia au semnat un acord de colaborare anul acesta.

 

Funcția de președinte a Partidului Identitatea Românească a fost ocupată timp de 8 ani (maximul de 2 mandate consecutive) de Avocatul Giancarlo Germani. Acum sunt patru candidați la această funcție, printre care și o femeie.

 

Potrivit comunicatului PIR, „președintele Partidului Românilor din Italia, Av. Giancarlo Germani, în acord cu articolul 6 din Statut, a convocat al doilea Congres Național al partidului pentru reînnoirea funcțiilor de conducere prevăzute prin statut și pentru analizarea liniilor și temelor politice ale Partidului”.

 

echipapir

Programul congresului: 1. Aprobarea ordinii de desfășurare a lucrărilor. 2. Prezentarea și intervenții din partea oaspeților 3. Prezentarea candidaturilor și a programelor politice ale candidaților la funcția de Președinte al partidului 4. Prezentarea candidaturilor la celelalte funcții de conducere 5. Discursuri din partea înscrișilor, a simpatizanților și a alegătorilor 6. Votul pentru alegerea conducerii 7. Comunicarea rezultatelor Sunt invitați să participe toți înscrișii și simpatizanții partidului.

 

Dreptul de vot la Congres îl au doar cei înscriși în partid și care și-au plătit cota de înscriere nu mai târziu de 23 iunie 2014.