[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Consulul George Gabriel Bologan a fost avizat de comisiile parlamentare ambasador al României în Italia, Malta și San Marino

bologan

George Gabriel Bologan, propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru postul de ambasador al României în Italia, Malta și San Marino, a fost avizat, marți, de comisiile parlamentare de politică externă, se precizează într-un comunicat Agerpres.

„Mandatul meu este structurat pe principalele puncte de interes ale politicii noastre externe: relația bilaterală, relația economică, comunitatea românească, diplomația publică și culturală și nu în ultimul rând managementul resursei umane, deoarece îndeplinirea unui mandat ține de echipă și de profesionalismul acesteia. Consider foarte important dialogul cu Parlamentul întrucât cred în diplomația parlamentară, nu e o afirmație pentru a măguli pe cineva”, a declarat Bologan la audierile din comisii.

El a arătat că relația bilaterală dintre cele două state e bazată pe parteneriatul strategic consolidat, care, în opinia sa, trebuie actualizat ca urmare a noilor provocări apărute în anii care s-au scurs de la încheierea acestui parteneriat.

„Doresc ca prin experiența acumulată și…

Continuare pe agerpres.ro

Foto: sursa egco.ro