[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

COPII ROMÂNI DIN SAN SALVO (ITALIA) – CEI MAI BUNI LA ȘCOALĂ

În luna aprilie a acestui an, cu ocazia lansării cărții „Badanti romene – ambasciatrici d’amore” a avocatului Giancarlo Germani, la San Salvo, localitate pe malul Adriaticii cu o comunitate românească destul de mare, primarul orașului, Tiziana Magnacca, ne-a vorbit în termeni elogioși despre români. Dar, în mod excepțional, profund afectată și emoționată, despre a doua generație, cea a copiilor emigranților români. COPII ROMÂNI DIN SAN SALVO (ITALIA) – CEI MAI BUNI LA ȘCOALĂ, NE-A SPUS PRIMARUL.

Vă redăm mai jos o parte din interviul video:

„Este deosebit de relevantă experiența pe care San Salvo o trăiește cu noua generație a cetățenilor români. În mod special cu copiii.

San Salvo a implementat, de când sunt eu primar, un premiu de merit pe școală. Noi premiem copiii care au rezultate excelente în ultimul an de școală. Ei bine, s-a întâmplat ca, în toți cei patru ani, să premiem copiii români care s-au dovedit cei mai buni din clasele lor, dar și din anul școlar, confirmând voința acestor copii nu numai de a se integra din plin cu școala, dar mai degrabă să exceleze, aducând cele mai bune rezultate la cursurile școlare.

Aceasta vine să testimonieze clar o dorință care nu mai contradistinge deloc pe copiii italieni. O dorință de răscumpărare socială, o dorință puternică de a-și croi un rol propriu în interiorul comunității școlare copii fiind și, de ce nu, în societate ca adulți.”

a consemnat Cristi Merchea