[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Copiii din Pufești la Fabrica de elicoptere și la campionul Doroftei

Moșul Nicolae a venit pentru copiii din Pufești cu o excursie la Fabrica de elicoptere de la Ghimbav și o întâlnire cu Leonard Doroftei.

De fapt, această ultimă excursie face parte dintr-un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, denumit ReUnim – RoUnim și realizat de către corpul didactic al Școlii din Pufești pentru copii din această comunitate.

       Toate provinciile istorice au fost unite prin excursii de către copiii pufeșteni. Au fost vizitate în Muntenia: Fabrica Ford și Salonul Auto Internațional de la București, s-a participat la inaugurarea Bazinului de înot didactic și s-a vizualizat o piesă de teatru – la Focșani, în Moldova, iar acum la sfârșit de an proiectul a fost încheiat cu succes prin trecerea Carpaților spre Transilvania.

      Cadrele didactice afirmă că nu au fost simple excursii, substratul acestora fiind orientarea profesională. S-au oferit modele de oameni care au reușitobiective economice, sportive și culturale ce pot fi considerate o mândrie. Au fost implicați în acest proiect aproape toți copiii ce merg la școală.

       Dacă la momentul fiecărei activități am detaliat vizitele la obiectivele amintite, acum aducem precizări asupra excursiei desfășurate în preajma sărbătorii de Sf. Nicolae. Copiii au aflată că România este printre singurii producători de elicoptere din România, au văzut cum se repară acestea, au putut urca într-un elicopter utilitar. Poate unii dintre aceștia vor deveni mecanici de aviație, sau piloți.

 

       Excursia a continuat la Câmpina unde au putut descoperi cine a fost unul dintre marii pictori ai României, Nicolae Grigorescu. Și fiindcă avem nevoie de modele ale prezentului, la Ploiești copii au fost întâmpinați de Leonard Doroftei. Campionul mondial le-a spus că boxul nu trebuie să incite la violență ci trebuie să rămână un sport, chiar dacă e unul dur. Atitudinea campionului român, sfaturile sale, căldura cu care i-a primit pe copii le-a insuflat acestora ideea de lider, de model, de voniță și atitudine în sport și în viață, Leonard Doroftei fiind un mai vechi prieten a micuților din Pufești. 

       ,,Trebuie să fim conștienți că educația nu se face numai stând în bancă. Avem nevoie și de astfel de activități, însă nu neglijăm educația formală”, a transmis directorul Școlii din Pufești, prof.dr. Nicolae Damian.

      Activitățile vor continua la Pufești cu desfășurarea ediției a VI-a  a competiției de șah unde fiecare copil va fi premiat cu dulciuri. 

Lasă un răspuns