[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Copiii învață să devină antreprenori prin artă

Copii entuziaști, fete și băieți, mai mari dar și destul de mici, au umplut astăzi, 3 februarie, o sală de clasă în Școala Generală din Țifești.

De ce? Din curiozitate. Din dorința de a afla și a face, cu mâinile lor, lucruri frumoase în cadrul unui proiect Erasmus+, cu finanțare europeană, prin care vor învăța cum să devină antreprenori.
Practic, tot ceea ce vor realiza în cadrul cursurilor, făcute în colaborare cu Atelier Nicole al Editurii Diaspora, va fi dus în Italia, la Vasto, și prezentat spre  vânzare.
În cadrul acestui proiect, „Social inclusion by volunter and entrepreneur activities” participă copii din patru țări: România, Turcia, Lituania și Italia. Deja profesoara Aura Robescu, coordonatorul de proiect din cadrul școlii Țifești, alături de alți colegi,  a fost în Lituania iar în luna mai, împreună cu șase elevi de la acest curs vor merge în localitatea Vasto din regiunea Abruzzo, Italia.
Acrilice, pensuli, hârtie și multe alte materii prime și materiale, bucăți de lemn recuperate, pietre sau cărămidă, mărgele,  toate vor deveni obiecte de artă care mai de care mai frumoase.
 
Nu s-au plictisit și deja știu ce vor să facă orele viitoare. Am descoperit astăzi talente, copii dornici să știe și să facă, pentru că numai așezându-i într-un mediu propice pot fi descoperite aptitudini și pasiuni.
Cristi Merchea